Activiteit

Ontdek het Steinse Groen: groene buffer tussen stad en land

woensdag 29 mei 2024 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

Aan de oostzijde van Gouda tussen de spoorlijn Gouda-Woerden en de Steinsedijk ligt het parkachtige Steinse Groen. Het gebied vormt een overgang tussen de stad Gouda en het omringende polderland en kent voor Goudse begrippen een grote biodiversiteit.
Tijdens deze excursie gaan we onder leiding van ervaren natuurgidsen vooral op zoek naar de vele planten en bijzondere insecten, maar we zullen vast ook een aantal zoogdieren en reptielen gaan tegenkomen.

Datum:       29 mei 2024
Tijd:             19.30 – 21.00 uur
Locatie:      ingang bij de hoek Voorwillenseweg – Willenskade

Kijk ook bij een van onze andere natuuractiviteiten in de Week van de Biodiversiteit!

Week van de Biodiversiteit
Deze activiteit is onderdeel van de Week van de Biodiversiteit waarin Natuurvereniging KNNV Gouda en IVN IJssel en Gouwe van 25 mei t/m 2 juni 2024 in Gouda verschillende activiteiten organiseert, zoals excursies en lezingen.

De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op die dag staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Biodiversiteit bestaat niet alleen uit de variatie tussen soorten, maar ook de biodiversiteit binnen soorten oftewel de genetische diversiteit en de diversiteit aan ecosystemen waarbinnen al dat leven zich afspeelt.

Gouda is koploper in diversiteit samen met KNNV en IVN. Check vooraf de website voor doorgang van de activiteiten.

Locatie
ingang bij de hoek Voorwillenseweg – Willenskade
Kosten
Gratis
Deel dit: