Activiteit

Ontdekkingstocht door Goudse Hout: groene parel van Gouda

donderdag 30 mei 2024 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

Van libellen tot bosuilen, van koekoeksbloemen tot orchideeën en van ringslangen tot nog veel meer. In de groen parel van Gouda, De Goudse Hout, valt er veel aan natuur te beleven. De Goudse Hout is een groot recreatie- en natuurgebied in de wijk Gouda Noord. Het is een karakteristiek open veenweidegebied met grote biodiversiteit.

Onze ervaren natuurgidsen nemen je mee om dit alles te beleven tijdens deze ontdekkingstocht in dit bijzondere Goudse park.

Datum:     30 mei 2024
Tijd:           19.30 - 21.00 uur
Plaats:       Parkeerplaats West Goudse Hout bij Kale Jonker pad

Kijk ook bij een van onze andere activiteiten in de Week van de Biodiversiteit!

Week van de Biodiversiteit
Deze activiteit is onderdeel van de Week van de Biodiversiteit waarin Natuurvereniging KNNV Gouda en IVN IJssel en Gouwe van 25 mei t/m 2 juni 2024 in Gouda verschillende activiteiten organiseert, zoals excursies en lezingen.

De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op die dag staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Biodiversiteit bestaat niet alleen uit de variatie tussen soorten, maar ook de biodiversiteit binnen soorten oftewel de genetische diversiteit en de diversiteit aan ecosystemen waarbinnen al dat leven zich afspeelt.

Gouda is koploper in diversiteit samen met KNNV en IVN. Check vooraf de website voor doorgang van de activiteiten.

Locatie
Parkeerplaats West Goudse Hout bij Kale Jonker pad
Kosten
Gratis
Deel dit: