Activiteit

Van grijs naar groen: wat kun jij in jouw tuin doen?

zondag 2 juni 2024 , 12:00 - 16:00 uur
Illustration

Ervaar zelf hoe je het te veel of te weinig regenwater in je tuin beter kunt beheersen!

Het klimaat verandert en dat merken we zeker ook in onze tuinen. Veel tuinen met grotendeels tegels en minder vlinders, bijen en andere insecten. Meer wateroverlast door korte maar hevige regenval en fikse hitte op de warme zomerdagen die nog gaan komen.

De Goudse tuinambassadeurs helpen je graag en dit keer komen zij met een watertafel! Hiermee kan iedereen, jong en oud, zelf het effect zien van heel veel regenwater in een betegelde én in een groene tuin.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan kennismaken met de tuinambassadeurs en hoor welke toffe tips zij voor je hebben. Zij staan voor je klaar op het Festival Gouda Maakt Toekomst.

Datum:     2 juni 2024
Tijd:           12.00 - 16.00 uur
Plaats:      GOUDasfalt, Gouderaksedijk 32, 2808 NG Gouda

Kom ook naar een van onze andere natuuractiviteiten in de Week van de Biodiversiteit!

Week van de Biodiversiteit
Deze activiteit is onderdeel van de Week van de Biodiversiteit waarin Natuurvereniging KNNV Gouda en IVN IJssel en Gouwe van 25 mei t/m 2 juni 2024 in Gouda verschillende activiteiten organiseert, zoals excursies en lezingen.

De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op die dag staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Biodiversiteit bestaat niet alleen uit de variatie tussen soorten, maar ook de biodiversiteit binnen soorten oftewel de genetische diversiteit en de diversiteit aan ecosystemen waarbinnen al dat leven zich afspeelt.

Gouda is koploper in diversiteit samen met KNNV en IVN. Check vooraf de website voor doorgang van de activiteiten.

Locatie
GOUDasfalt
Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: