Activiteit

Houtmansplantsoenconcert: Shantykoor De IJsselmannen

zondag 14 juli 2024 , 14:00 - 16:30 uur
Illustration

Shantykoor De IJsselmannen is opgericht in 2002 en heeft zijn thuishaven in Ouderkerk aan den IJssel, een van de grootste thuishavens van binnenvaartschippers.
Al eeuwen lang bevaren de schippers uit Ouderkerk aan den IJssel de Hollandsche IJssel en later ook de rivieren van Nederland en West-Europa. Vroeger werden zij met name “De IJsselmannen” genoemd. De naam “De IJsselmannen” werd in de loop van vele jaren steeds meer een geuzennaam in de goede zin van het woord. Schippers, die altijd wel een oplossing hadden voor een lastige klus of moeilijke vracht die vervoerd moest worden. De naam wordt door het koor dan ook vol trots gedragen.
Wij wensen u veel plezier, kom gerust over de loopplank en bezoek ons. En mocht u in het water vallen, dan komen De IJsselmannen u met één van hun sloepen helpen, zodat wij met alle hens aan dek in een rustig vaarwater u kunnen plezieren met het optreden.

Tijdens de zomermaanden van 2024 vinden voor de 29e keer in Gouda de Houtmansplantsoenconcerten plaats. De concerten zijn op zondagen van 30 juni tot en met 1 september. De concerten zijn van 14.00 uur tot uiterlijk 16.30 uur. De entree voor de concerten is gratis.
De concerten vinden plaats in de monumentale muziektent in het Goudse Houtmansplantsoen. Het plantsoen is gelegen aan de Fluwelensingel in Gouda.

Locatie
Houtmansplantsoen
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: