Activiteit

VLUCHTHAVEN,Theatervoorstelling met jonge nieuwkomers van 9 nationaliteiten

donderdag 20 juni 2024 , 19:30 - 20:40 uur
Illustration

Extra voorstelling! De muzikale theatervoorstelling ‘Vluchthaven’ in de Gouwekerk over de waargebeurde verhalen van tien jonge nieuwkomers, leerlingen van de Internationale Schakelklas in Gouda. Enkele jongeren leven al een aantal jaren in Nederland, de meesten zijn er nog maar kort. Allen zijn ze gevlucht voor de onrust of oorlog in hun land. Wegens grote belangstelling is er op 20 juni een extra voorstelling! 

Interviews, gesprekken en improvisaties met de regisseur vormen de basis voor deze bijzondere voorstelling. De jongeren van 9 verschillende nationaliteiten vertellen over hun aankomst op de Nederlandse vluchthaven. Over hun ervaringen, over hun gemis, over dankbaarheid, over culturele verschillen, over hun boosheid, hun vriendschap, over veerkracht en over het belang van een ‘vluchthaven’, een plek van hoop en troost waar ze kunnen dromen van een nieuwe toekomst. ‘Vluchthaven’ wordt muzikaal begeleidt door vier conservatoriumstudenten en duurt ongeveer 45 minuten.

Op 15 mei werd ‘Vluchthaven’ al vier keer gespeeld voor honderden middelbare scholieren die onder de indruk waren.

Op donderdag 20 juni, de landelijke Dag van de Vluchteling, zal de voorstelling 2 keer gespeeld worden op een prachtige locatie, de ‘GouweKerk’. De kaarten zijn gratis, maar reserveren is wel gewenst. Verder is er het Pay what you want principe. Met jouw donatie kan je de voorstelling steunen.

Wij hopen jullie daar te ontmoeten! Omdat de stem en de verhalen van deze jongeren juist nu gehoord moet worden. Voor meer informatie en een ticket reserveren: www.jdh-theaterproducties.nl.

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door GoudApot en het Oranjefonds.

 

Locatie
Gouwerkerk in Gouda, kom op de fiets!
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
mede mogelijk gemaakt door jdh-Theaterproducties, Goudapot en Oranjefonds
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 10 jaar
Illustration
Scan de QR code en reserveer je kaarten gratis!!! Bij veel aanmeldingen zal er nog een tweede voorstelling zijn om 21.00 uur.
Deel dit: