Vacature/hulpvraag

Gastvrouw/Gastheer, Stichting Sentire, centrum voor leven met en na kanker

Geplaatst op 31 mei 2024, 15:38 uur
Illustration

Word onderdeel van iets speciaals: Gastvrouw/Gastheer bij Stichting Sentire

Startdatum: 1 oktober 2024
Locatie: Het Vijfde Huis, Jac. P. Thijsselaan 45, 2803 RT Gouda

Bij Stichting Sentire, centrum voor leven met en na kanker, zijn we op zoek naar hartelijke en toegewijde vrijwilligers die zich willen inzetten als gastvrouw of gastheer. Onze stichting biedt een veilige haven voor iedereen die geraakt is door kanker. Hier kun je echt een verschil maken in de levens van onze gasten door het bieden van een luisterend oor, emotionele steun en het faciliteren van diverse activiteiten.

Als gastvrouw of gastheer help je niet alleen bij het verbeteren van de levenskwaliteit van onze gasten, maar krijg je ook de kans om je persoonlijk verder te ontwikkelen. We bieden uitgebreide trainingen en de mogelijkheid tot persoonlijke groei binnen een ondersteunende gemeenschap.

Ben je empathisch, sociaal vaardig, en klaar om je in te zetten in een omgeving waar je elke dag iets betekent voor anderen? Dan is deze rol perfect voor jou.

Voor meer informatie over deze functie of om je interesse te tonen, kun je contact opnemen via info@sentire.pro of bel ons op 06 17663082. Bezoek ook onze website www.sentire.pro of volg ons op LinkedIn: klik hier.

Interesse? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Samen kunnen we ontdekken hoe jouw kwaliteiten het beste kunnen bijdragen aan de steun die wij bieden aan onze gasten. 

Inleiding
Als gastvrouw of gastheer bij Sentire speel je een cruciale rol in het ondersteunen van mensen die geconfronteerd worden met kanker. Jouw belangrijkste taak is het bieden van een luisterend oor en emotionele steun aan onze gasten. Je helpt hen bij het terugkrijgen van controle over hun leven en het verbeteren van hun levenskwaliteit. Dit doe je door middel van persoonlijke gesprekken, het begeleiden van lotgenotengroepen en het organiseren van activiteiten.

Wij willen op 1 oktober 2024 starten op de tijdelijke locatie Het Vijfde Huis in Gouda. Naast verschillende activiteiten is er een inloop gepland op twee dagdelen, die nog nader bepaald moeten worden.

Tijdsbesteding:
Als vrijwilliger bij Sentire zet je je in voor gemiddeld 4 uur per week. Deze uren worden voornamelijk besteed aan direct gastcontact en het ondersteunen bij activiteiten. We vragen je ook om gemiddeld 4 uur per maand vrij te maken voor persoonlijke ontwikkeling en trainingen, die essentieel zijn om je vaardigheden te verbeteren en je kennis te verdiepen.

We begrijpen dat iedereen verschillende persoonlijke verplichtingen heeft, dus de inroostering gebeurt altijd in gezamenlijk overleg. Hierbij willen we benadrukken dat activiteiten en bijeenkomsten soms ook in de avonduren of tijdens het weekend kunnen plaatsvinden. We streven ernaar om een schema te ontwikkelen dat zowel aan de behoeften van onze gasten als aan de beschikbaarheid van onze vrijwilligers voldoet. Jouw flexibiliteit in deze tijden wordt zeer gewaardeerd en zal helpen om een breder bereik aan ondersteuning te bieden aan hen die het nodig hebben.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar empathische en sociale vrijwilligers die goed kunnen luisteren en makkelijk contact maken. Je hoeft geen ervaring te hebben met kanker om bij ons aan de slag te gaan. Belangrijker is je vermogen om te improviseren en je praktische instelling. Als je betrokken, invoelend en sociaal vaardig bent, en je kunt de behoeften van onze gasten centraal stellen, dan ben jij de persoon die we zoeken.

Wat bieden wij?
Werken bij Sentire is niet alleen een kans om je persoonlijk te ontwikkelen, maar ook een mogelijkheid om echt verschil te maken in het leven van anderen. Wij bieden:

- Een uitgebreide basistraining en voortdurende deskundigheidsbevordering;
- Ondersteuning door middel van intervisie en jaarlijkse voortgangsgesprekken;
- Een vrijwilligersovereenkomst met duidelijke afspraken over je rol;
- Een verzekering tijdens je werkzaamheden en een vergoeding van gemaakte onkosten.

Persoonlijke ontwikkeling:
Bij Sentire krijg je de kans om te groeien, zowel in je werk als persoonlijk. Wij bieden diverse workshops, trainingen en werkervaring die je helpen om je talenten verder te ontwikkelen. Ook is er ruimte voor eigen initiatieven en ideeën.

Werkomgeving:
Je werkt in een ondersteunende en warme omgeving waar veiligheid en integriteit hoog in het vaandel staan. Wij waarderen de bijdrage van al onze vrijwilligers enorm en zorgen voor een prettige en respectvolle werksfeer.

Heb je interesse in deze waardevolle en verrijkende rol als gastvrouw of gastheer bij Sentire?
Voor meer informatie over deze functie of om je interesse kenbaar te maken, kun je ons e-mailen op info@sentire.pro of bellen naar 06 17663082. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek waarin we samen kunnen verkennen hoe jouw talenten het beste ingezet kunnen worden om onze gasten te ondersteunen.

Organisatie
Sentire, centrum voor leven met en na kanker
Deel dit: