Activiteit

Ontdekkingstocht door het verrassende Goudse Noorderhout

maandag 27 mei 2024 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

Het Noorderhout vormt in Gouda een geluidswal voor de A12. De geluidswal is gevormd door grote hoeveelheden afval. Deze puinstort is in de jaren zeventig bedekt met een laag aarde en beplanting. Inmiddels is het een bijzonder natuurgebied met een rijke flora en fauna, waar dagelijks vele wandelaars gebruik van maken.

Natuurgids Jan-Willem Hoogendoorn, maker van een fotoboek van de natuur in dit verrassende gebied, neemt je op deze excursie mee. Tijdens de wandeling door het Noorderhout gaan we ook met allerlei apparatuur kijken hoe je het oppervlaktewater in de stad op kwaliteit kunt beoordelen.

Datum:     27 mei 2024
Tijd:          19.30 - 21.00 uur
Plaats:      Ingang Noorderhout kruising Plaswijckweg (nabij natuurspeeltuin)

Kijk ook bij een van de andere natuuractiviteiten in de Week van de Biodiversiteit!

Week van de Biodiversiteit
Deze activiteit is onderdeel van de Week van de Biodiversiteit waarin Natuurvereniging KNNV Gouda en IVN IJssel en Gouwe van 25 mei t/m 2 juni 2024 in Gouda verschillende activiteiten organiseert, zoals excursies en lezingen.

De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op die dag staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Biodiversiteit bestaat niet alleen uit de variatie tussen soorten, maar ook de biodiversiteit binnen soorten oftewel de genetische diversiteit en de diversiteit aan ecosystemen waarbinnen al dat leven zich afspeelt.

Gouda is koploper in diversiteit samen met KNNV en IVN. Check vooraf de website voor doorgang van de activiteiten.

Locatie
Ingang Noorderhout kruising Plaswijckweg (nabij natuurspeeltuin)
Kosten
Gratis
Deel dit: