Activiteit

Spannende natuur speurtocht met je kinderen op het Heempad

zondag 2 juni 2024 , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

Ken je het Heempad al? Vanuit het infocentrum ga je samen met je kind(eren) langs een flink aantal plekken op het Heempad waar je allerlei opdrachten kunt doen over de natuur. Op zoek naar kleine beestjes, in de grond boren, waterbeestjes bekijken, boom knuffelen, bloemenkaartjes maken, plantjes tussen het gras opzoeken, meten aan bomen, het reuk- en voelpad over en nog veel meer!

Uiteraard zijn onze ervaren begeleiders erbij om een handje te helpen en na afloop van deze biodiversiteitsspeurtocht krijgen de kinderen een echt natuurdiploma!

Het Heempad is te bewandelen langs een centraal hoofdpad met inheemse bosplanten of over de zijpaden langs vijveroevers, een kikkerpoel, (on)kruidakker, moeras met vlonders of een houtkade. Het is dus een mooi stuk openbaar groen met een grote biodiversiteit.

Datum:            2 juni 2024
Tijd:                  14.00 - 16.00 uur
Plaats:             Infocentrum Heempad, Gouda
                          (Ingang Prinsessenflats 361 nabij bloemenstalletje
                          Ridder van Catsweg)
 

Kom ook naar een van onze andere natuuractiviteiten in de Week van de Biodiversiteit!                

Week van de Biodiversiteit
Deze activiteit is onderdeel van de Week van de Biodiversiteit waarin Natuurvereniging KNNV Gouda en IVN IJssel en Gouwe van 25 mei t/m 2 juni 2024 in Gouda verschillende activiteiten organiseert, zoals excursies en lezingen.

De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op die dag staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Biodiversiteit bestaat niet alleen uit de variatie tussen soorten, maar ook de biodiversiteit binnen soorten oftewel de genetische diversiteit en de diversiteit aan ecosystemen waarbinnen al dat leven zich afspeelt.

Gouda is koploper in diversiteit samen met KNNV en IVN. Check vooraf de website voor doorgang van de activiteiten.

Locatie
Infocentrum Heempad
Kosten
Gratis
Omschrijving doelgroep 
Kinderen met (groot)ouders
Deel dit: