Activiteit

Gratis kunsthistorische lezing bij het streekarchief

donderdag 6 juni 2024 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Kunsthistorica en conservator Janita Baron geeft op donderdagavond 6 juni een gratis lezing bij de expositie Han van der Kop: een onbekend kunsttalent bij het streekarchief in de Chocoladefabriek. De Schoonhovenaar Han van der Kop (1903-1934) was een getalenteerde kunstenaar, die in 1931 de prestigieuze aanmoedigingsprijs de Prix de Rome won. Toch is zijn naam vrij onbekend, wat te wijten is aan zijn korte leven. Zijn familie schonk zijn artistieke nalatenschap in de jaren 1960 aan de gemeente Schoonhoven. Het streekarchief bewaart een groot aantal prenten en tekeningen in het Gouwedepot. Momenteel is op de eerste verdieping van de Chocoladefabriek een kleine expositie gewijd aan zijn leven en werk.

Tijdens de lezing op 6 juni schets Janita Baron het leven van Van der Kop tegen de achtergrond van zijn tijd, de jaren ’20 en ‘30 van de vorige eeuw.  U maakt kennis met mannelijke en vrouwelijke kunstenaars die de toon zetten en de (on)mogelijkheden op hun pad.

De lezing is van 19.30  tot 21.30 uur in de Steenlandzaal op de begane grond van de Chocoladefabriek. Toegang gratis, wel graag vooraf aanmelden via info@samh.nl.

Locatie
Streekarchief Midden-Holland | Chocoladefabriek
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Omschrijving doelgroep 
voor alle geïnteresseerden in kunst, geschiedenis en cultuur
Documenten
Deel dit: