Vacature/hulpvraag

Word jij onze nieuwe voorzitter?

Geplaatst op 22 april 2024, 21:43 uur
Illustration

Stichting Taalontmoeting Gouda is per 1 september 2024 op zoek naar een voorzitter 

Wie zijn wij?
Stichting Taalontmoeting Gouda is een door de gemeente gesubsidieerde organisatie van ruim 20 enthousiaste (taal)vrijwilligers. Op verschillende locaties in Gouda organiseren wij voor volwassen anderstaligen in groepsverband lessen Nederlands. Dit noemt men ook wel NT2-onderwijs. Het gaat om de locaties Nelson Mandela Centrum, Van Noord, De Walvis en Buurtpunt Zoutman. Onze stichting is geen school in de strikte betekenis van dit woord. Kijk voor meer informatie op onze website: www.taalontmoeting.nl .

Wat ga je doen?
Als voorzitter vertegenwoordig je onze stichting bij externe contacten met ander anderen de gemeente Gouda, het Taalhuis en andere taalaanbieders in Gouda. Verder leid je gemiddeld ongeveer 8 keer per jaar de bestuursvergaderingen, waarvoor je tevoren de agenda opstelt. Ook schrijf je na afloop van deze vergaderingen een kort verslag. Jaarlijks verzorg je in augustus de subsidieaanvraag bij de gemeente Gouda. Hierbij wordt een begroting gevoegd die de penningmeester aanlevert. Daarnaast nodig je onze vrijwilligers viermaal per jaar uit voor een vrijwilligersbijeenkomst. Alle activiteiten komen in een jaarplanning te staan. Samen met de andere bestuursleden bepaal je het beleid van onze stichting. Het bestuur bestaat in de regel uit 4 personen, inclusief de voorzitter. Het tijdsbeslag van het voorzitterschap bedraagt wekelijks 3 tot 4 uur.

Wat verwachten wij van jou?
Het zou fijn zijn als je enige affiniteit hebt met onze doelgroep: de anderstalige volwassenen in Gouda. Uiteraard ben je betrouwbaar en je hebt een dienstverlenende en ondersteunende instelling. Je bent een echter teamspeler en bovendien een verbinder. Je streeft naar consensus en je houdt alle communicatielijnen open. Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is gewenst. Bovendien ben je in staat ‘knopen door te hakken’.  Bestuurlijke ervaring is een pre.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een inspirerende en uitdagende functie waarin je bijdraagt aan het taalonderwijs voor volwassen anderstaligen in Gouda. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om samen te werken met enthousiaste taalvrijwilligers en bestuursleden, maar ook met medewerkers van externen, zoals de gemeente Gouda en het Taalhuis. Zoals de naam al zegt: ontmoeten staat bij ons hoog in het vaandel.

Heb je belangstelling?

Neem vrijblijvend contact op met Paul van der Pol, onze huidige voorzitter.

Dat kan telefonisch op 0681148631 of via de mail op pmvanderpol@icloud.com .

Ingangsdatum
Wij zoeken een voorzitter per 1 september 2024
herhalend
Het voorzitterschap is een voortdurende activiteit
Beloning
Het gaat hier om vrijwilligerswerk
Deel dit:
Vraag gesteld door