Dick & Marja Le Mair

Bewoner, Ondernemer, Professional
Wie is Dick & Marja?

Wij wonen met veel plezier samen aan de rand van het mooie Gouda.

Mijn werk en hobbies

Ik (Dick) ben componist/arrangeur, muziekproducent, slagwerker/percussionist en dirigent/docent slagwerk.
Ik schrijf, maak en doceer muziek. Muziek schrijven en produceren doe ik voor film/theater en koor/orkest, bedrijfspresentaties en reclame, maar ook voor slagwerkensembles van muziekverenigingen. Ik ben ook altijd te benaderen voor medewerking aan concerten met vibrafoon, marimba en ander klassiek en modern slagwerk/percussie. Ik ben bevoegd om les te geven op conservatoria en muziekscholen. Daarnaast ben ik door bedrijven in te huren voor korte trajecten, zoals workshops, korte cursussen, trainingen en teambuilding (djembe, latin percussion, slagwerk, compositie/arrangeren). Mijn muziek 'Impressions of a Pilgrimage', ´Via Crucis´ etc. is verkrijgbaar op CD en als bladmuziek om uit te voeren door koor/orkest. De meeste bladmuziek is verkrijgbaar via Donemus. Mijn vibrafoonboek en een deel van mijn muziek voor slagwerkensembles is uitgegeven door Concert and Marching Music. Voor meer informatie en luistervoorbeelden: www.dicklemair.nl of luister via Spotify of YouTube. Bel of mail me gerust voor meer informatie!

Mijn omgeving

We wonen in onze buurt heerlijk groen. We hebben voornamelijk fijne buren, en proberen binnen onze grenzen een goede buur te zijn.

Mijn droom

Mijn muziekproject 'Via Crucis' heb ik met twee andere Gouwenaren gespeeld en opgenomen: Jaap Mulder (klarinet, sopraansax en bugel) en Wouter van Iterson (contrabas) en is uitgevoerd in de Westerkerk en de Sint-Janskerk. Mijn 'Gloria' is uitgevoerd in de Sint-Janskerk door het Goudsch Kamerkoor o.l.v. Mark Lippe. Mijn Impressions of a Pilgrimage is uitgevoerd in de Sint-Janskerk. Mijn muziek 'Requiem for the Refugees' heeft al een paar maal in Gouda geklonken: op piano in de Agnietenkapel en enkele malen vanaf het carillon prachtig gespeeld door stadsbeiaardier Boudewijn Zwart. Het stuk voor bigband dat naar Gouda is genoemd, nog niet. 'See you soon . . . in Gouda (Quito, Galway, Lucca . . .) Maar wie weet, zo blijft er nog iets te dromen!
Ik blijf mooie muziek maken, en hoop dat Gouda ervan meegeniet!