Bericht

Boek Natuur dicht bij huis

Geplaatst op 2 oktober 2016, 15:22 uur

Het boek Natuur dicht bij huis is verschenen! Stedelijk ecoloog André van Kleinwee neemt de lezer mee in de wereld van de Goudse flora en fauna. Het boek laat zien wat 35 jaar ecologisch beheer de stad tot nu toe heeft gebracht en hoe je het zelf kunt toepassen in je eigen tuin of omgeving.

Dankzij dit beheer onderging het groen in Gouda een metamorfose. Verdwenen plantensoorten zijn weer terug, er fladderen meer vlinders & libellen dan ooit tevoren en zelfs de bever heeft zijn intrek genomen in onze stad. Gouda was een van de eerste gemeentes in Nederland die overstapte van traditioneel naar ecologisch beheer. Wat eerst kleinschalig werd geprobeerd bij het Heempad, werd later op grotere schaal toegepast in de groengebieden. Dat gold onder andere voor bermen, oevers en dijken.

Al deze informatie, tips en anekdotes zaten in het hoofd van André van Kleinwee. Bonnie van Doorn schreef ze voor hem op en Tjeerd Steenbergen zorgde met een frisse vormgeving voor een mooie opmaak. Samen maakten we dit prachtige boek dat een aanrader is voor elke Gouwenaar en bezoeker van de stad.

Het is voor 19,95 euro te koop bij Boekhandel Verkaaik, www.verkaaikboeken.nl,& bij Read Shop Kamerbeek of te bestellen bij André van Kleinwee a.j.n.van.kleinwee@cyclusnv.nl. Lees meer info op www.bonnievandoorn.nl 

 

 

Deel dit: