Bericht

Kort verslag Bruisavond Josephbuurt

Geplaatst op 16 februari 2023, 22:50 uur
Illustration

De bruisavond op 7 februari 2023 is bezocht door 21 bewoners van 11 verschillende straten uit de buurt. Deze bijeenkomst is een samenwerking van Buurtpunt, Gouda Bruist en buurtvereniging Zoutmanplein.

Na een korte kennismaking gaan we met elkaar ideeën ‘brouwen’ over de vraag: Welke ideeën zijn er voor activiteiten in het Buurtpunt en hoe kunnen we de Josephbuurt nog fijner, gezelliger en mooier maken.

Er zijn tijdens de eerste brainstormronde 43 ideeën bedacht!

In dit verslag zijn ze geordend op thema. Veel ideeën zijn bruikbaar maar de deelnemers moesten kiezen met welke ideeën zij het eerst aan de slag willen gaan. Iedereen kreeg 7 stickers en kon daarmee 7 ideeën selecteren.

In vier groepen zijn we daarna aan de slag gegaan om deze ideeën verder uit te werken tot een eerste plannetje. De tijd was te kort om alles uit te werken maar de groepjes die zijn gevormd, gaan hier zelf mee verder.

Ideeën top-5:
1. Sjoeltoernooi
2. De Rode Draad: handwerken, o.a. breien, haken, borduren
3. Pauzetuinen: kruidentuinen en snijbloemen in bakken op plekken waar de bomen weg zijn
4. Groen is beter: lobby naar gemeente voor terugplanten bomen + boomspiegels en containertuintjes met bijenplanten
5. Papierwinkel Josephbuurt: hulp bieden bij belastingaangifte en formulieren invullen (informeren bij sociaal team of hier behoefte aan is)

De eerste uitwerking van de top-5 is terug te vinden in het fotoverslag. Het best-scorende idee Volksopera bij de Speeltuin scoorde goed, maar is nog niet verder uitgewerkt.

Op dinsdag 7 maart komt er een vervolgbijeenkomst.

Bekijk het online fotoverslag.

Deel dit: