Bericht

Leer schaken met “Jouw Eerste Zet", start 18 maart

Geplaatst op 28 februari 2024, 11:20 uur
logo
schaakclub Messemaker 1847

Schaakclub Messemaker 1847 uit Gouda is de eerste schaakclub in Nederland die, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB), het nieuwe schaakprogramma “Jouw Eerste Zet” lanceert. Het programma is ontwikkeld om de startende schaker op een zowel laagdrempelige als competitieve manier kennis te laten maken met de schaaksport. Het programma start op 18 maart en kent 6 unieke speelavonden tot en met 29 april.

De eerste zet naar toegankelijkheid en plezier in schaken
“Jouw Eerste Zet” speelt in op de behoefte van de startende schaker, die enerzijds het menselijke contact bij online schaken mist, maar anderzijds een hoge drempel ervaart om te starten bij een schaakclub. "Jouw Eerste Zet" biedt deelnemers een serie van zes boeiende schaakactiviteiten, met als doel een positieve en verrijkende schaakervaring te creëren. De activiteiten variëren van trainingscomponenten tot competitief spelen, waardoor deelnemers niet alleen te maken krijgen met diverse tegenstanders en schaakvormen, maar ook de kans krijgen om hun vaardigheden te verbeteren door middel van training en analyse met ervaren schaaktrainers

Toegankelijkheid staat centraal
Niet alleen de inhoud van het programma, maar ook de daarbij behorende investering is erop gericht om het voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Met een deelnameprijs van slechts €19,50 voor de 6 avonden, streeft de KNSB ernaar om de schaaksport dichter bij de geïnteresseerden te brengen. "Hiermee bouwen we een brug tussen de beginnende en/of online schaker en de schaakverenigingen in Nederland" zegt Eric van Breugel, Coördinator Breedteschaak bij  de Schaakbond.

Hoe doe je mee?
Inschrijven is eenvoudig: deelnemers kunnen zich aanmelden via startmet.schaken.nl. Het programma moedigt alle schaakliefhebbers aan om hun eerste zet te doen. “We nodigen iedereen uit om op laagdrempelige wijze onze mooie sport te ontdekken”, aldus Van Breugel.

https://startmet.schaken.nl/activaties/jouw-eerste-zet

 

Illustration
 
Deel dit: