Bericht

Leuk! Goudse vrijwilligers gezocht voor "Gouda bij Kaarslicht" 2014

Geplaatst op 24 juni 2014, 11:55 uur

"Gouda bij Kaarslicht" is het nu al sinds 1955 het jaarlijks terugkerende, grootste evenement van Gouda. Internationaal bekend en er komen jaarlijks ruim 24.000 bezoekers op af. Dit jaar valt het op vrijdag 12 december.

Ik ben zelf lid van de programmeringscommissie van de Stichting Gouda bij Kaarslicht. Deze stichting bestaat uit allemaal vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om dit evenement elk jaar weer perfect te organiseren. Een enorme klus waar we al vroeg in het jaar beginnen. De organisatie is inmiddels rond. Voor de dag zelf zoeken we nog veel vrijwilligers, vandaar mijn oproep vanaf deze plek.

Ben jij ook zo enthousiast over ons mooie Gouda en wil je dat enthousiasme wel delen? Geniet je ook zo van alle leuke bestaande en nieuwe activiteiten in onze stad, wil je ook graag iets tastbaars doen? Ken je de weg goed in Gouda, ben je communicatief? Ken je de horeca, musea en bezienswaardigheden die Gouda rijk is? Spreek je Engels of misschien zelfs Duits of Frans? Heb je wel een dagje de tijd, meld je dan aan bij mij!

Ken je iemand die dat leuk zou vinden? Vraag er eens naar in je directe omgeving: je ouders, schoonouders, buren, ooms of tantes, nichten, neven, vrienden vriendinnen. Vanaf 18 jaar en met de benodigde bagage kun je je aanmelden.

Het leuke aan deze vrijwilligersjob is dat je er ook aan mee kunt doen als je niet zoveel tijd hebt. Het is tenslotte maar 1 dag in het jaar maar je bent dan ook wel onderdeel van een heel groots en gezellig internationaal evenement.

Hieronder vind je nog even een overzicht van de gevraagde vrijwilligers. Ik hoop dat jij je bij mij aanmeldt of wellicht iemand anders enthousiast maakt.

Hartelijke groet,

Maartje Vingerling

 

Stichting Gouda bij Kaarslicht zoekt:

Wat:

-Vrijwilligers die de bezoekers ontvangen van Gouda bij Kaarslicht die met de Pendelbussen komen,  en helpen met informatie of de weg wijzen naar de diverse evenementen en gebouwen etc.

- Vrijwilligers die als gastvrouwen/heren aanwezig zijn bij de grote concerten in de St. Jan en Gouwe kerk. Zij praten alles aan elkaar.

- Vrijwilligers voor de veiligheid: verkeersregelaars

- Vrijwilligers die hand- en spandiensten verrichten ( koffie, thee rondbrengen) met een persoon die dit allemaal regelt(Hier is iemand voor inmiddels)

- Voor de Stichting Gouda bij Kaarslicht zelf zoeken wij een: werver van sponsors en fondsen

Wanneer:

Het gaat om vrijwilligers die alleen op (de dag van Gouda bij Kaarslicht) 12-12-2014 zullen worden ingezet.

Waar:

-Ontvangers bezoekers staan bij Het Station Centrum Zijde, Klein Amerika,

-Gastvrouwen/heren in de St. Jan of Gouwekerk

-Verkeersregelaars bij de diverse invalswegen in centrum en daarbuiten

- Hand- en spandienstverleners op de markt

Aantal uren per dag: Een groot deel van de dag moet men beschikbaar moet zijn

Contactpersoon: Maartje Vingerling mailadres: mjcvingerling@gmail.com

De vrijwilligers en gastvrouwen/heren moet allen goed bekend zijn met de stad Gouda.

Deel dit: