Bericht

De kop is eraf.

Geplaatst op 31 januari 2014, 09:09 uur

Lieve lezers/lezeressen,

                                            Gelukkig niet mijn eigen hoofd. Dat is, naast alles wat ik trouwens geschreven heb, één van de weinige dingen die van mij zijn overgebleven. Drie portretten waar ik op te aanschouwen ben. Een epitaaf in de St. Janskerk, waar mijn echtgenoot dominee was, een straat en een redelijk anoniem graf op de Oude Begraafplaats. 

Maar de eerste stappen zijn gezet om mij uit de vergetelheid te doen geraken en om nader met elkaar kennis te maken. Afgelopen maandagavond ben ik voorgesteld aan een groot breed publiek in de @Koffiefabriek tijdens een Bruispunt. Er bruist blijkbaar erg veel in Gouda, want de volgende activiteit die omtrent mij georganiseerd wordt, is in de zgn. Bruisplaats aan de Vredebest, op dinsdag 4 februari  tussen 10.00 en 12.30.  Ik krijg daar een heus spreekuur waar u onder de koffie (of thee) uitgebreid over mij kunt kletsen, ideeën over mijn terugkeer in de Goudse samenleving kunt ventileren of nog veel meer over mij te weten kunt komen. En wie weet is er ook nog wel een armenkoekje, een krakeling of liefkoekje te genieten.

Het volgende belangrijke moment wordt vrijdag 14 februari. Dat is inderdaad Valentijnsdag, maar in de Nederlanden hadden wij niet zoveel op met dit romantisch gedoe. Hoewel ik het boek van Sir Walter Scott natuurlijk wel ken, in de Nederlandse vertaling nog wel: Sint Valentijnsdag of het schone meisje van Perth uit 1829. Maar ik moet op mijn woorden passen, want voor hetzelfde geld heb ik er zelf ook iets over geschreven. Wie weet is er dinsdag wel een Gouwenaar die dat uitgezocht heeft !

Hartelijke groet,

Anna Barbara

 

Deel dit: