Bericht

De inzameling van speelgoed gaat van start

Geplaatst op 15 november 2012, 20:18 uur

Steeds meer gezinnen moeten van een klein budget rondkomen. Het ontbreekt hen aan financiële middelen om speelgoed aan te schaffen voor hun kinderen. Hoewel speelgoed geen eerste levensbehoefte is, voor de ontwikkeling van kinderen is speelgoed/ spelen zeer belangrijk. Spelen staat gelijk aan leren. Wanneer kinderen een gevarieerd aanbod van speelgoed hebben zullen alle gebieden van de ontwikkeling gestimuleerd worden.

 ‘Ieder kind heeft recht om te spelen’ staat vermeldt in artikel 31 Recreatie van het internationaal verdrag inzake rechten van het kind. Wij willen met de Speelgoedbank Gouda een bijdrage leveren zodat ook kinderen uit gezinnen die sociaal-economisch zwakker zijn, kunnen spelen met kwalitatief goed speelgoed. 

In de praktijk houdt dit in dat gezinnen met kinderen tussen de 0 – 12 jaar verwezen kunnen worden. Met deze doorverwijzing kunnen de gezinnen één keer per kwartaal speelgoed komen uitzoeken dat zij mogen houden. Dit betekent dat als de deuren van de Speelgoedbank Gouda op 19 januari 2013 open gaan voor deze gezinnen, er voldoende speelgoed aanwezig dient te zijn. 

Voordat de Speelgoedbank Gouda open gaat voor de beoogde doelgroep, gaan we eerst speelgoed inzamelen. Bent of kent u iemand die nog compleet, heel en schoon speelgoed op heeft  liggen waarmee niet meer wordt gespeeld? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Naast speelgoed zijn we ook op zoek naar boeken kinderfietsen en knutselmateriaal. Voor het inleveren van speelgoed kunt u op zaterdag 24 november of 15 december tussen 11.00-14.00 uur en op woensdag 12 december tussen 14.00-16.00 uur terecht aan de Rijkestraat 32. De ingang is gelegen aan de achterzijde aan De Kortestraat. Tevens zijn giften van harte welkom op rekeningnummer 542554054 t.n.v. Speelgoedbank Gouda.

 

Speelgoedbank Gouda

Rijkestraat 32

2806 MJ Gouda

speelgoedbankgouda@gmail.com

06 – 10 74 90 11

Deel dit: