Bericht

BREAKING NEWS: Aller-aller-aller-allerlaatste optreden van Slice (of Merlin)

Geplaatst op 2 juni 2010, 16:32 uur
Ach en wee.... het grote afscheidsconcert van mijn voormalige bandje Slice (vroeger bekend als Slice of Merlin) op 4 juni in de Gonz is afgelast. Onze weergaloze en onfortuinlijke gitarist Michiel heeft zijn pols gebroken. Nu zijn wij druk bezig om een nieuwe datum te prikken. Van uitstel komt afstel?? Nee, helaas, er komt een afscheidsconcert, ergens na de zomervakantie. Dat staat vast.
Eerlijk gezegd zie ik er nog wel een voordeel in. Ik vind het geweldig om weer met de jongens te spelen, nu gaan we toch nog wat langer door!



Ter info:


Lieve allemaal,


Met veel plezier en groot genoegen nodig ik jullie allemaal van harte uit om naar het afscheidsconcert van mijn oude bandje Slice (of Merlin) te komen. Het is geweldig leuk om na elf jaar weer met de jongens te spelen. Verrassend hoe sommige oude nummers nog in mijn systeem lijken te zitten. Het belooft een bijzondere avond te worden, met veel oude bekenden en gezelligheid. In dit mailtje stop ik de flyer als PDF bestandje.

Zorg dat je (indien van toepassing) oppas hebt of beter nog: laat de kinderen lekker ergens logeren en maak er een mooie avond en nacht van!

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!


Ter voorbereiding kun je enkele nummers beluisteren op http://www.myspace.com/sliceofmerlin

Tot ziens op 4 juni of eerder via www.saycheesegouda.nl?


Lieve groet,


?iska




Vrijdag 04 Juni


"It is better to burn out, than to fade away". (Neil Young)

Slice, beter bekend als Slice of Merlin, speelt vanavond voor de allerlaatste keer. Mis het niet.

Slice of Merlin startte in 1992 en ging voortvarend van start: in het voorjaar van 1993 won de symfonische rockband de Goudse Muziekprijs. De zesmansformatie won studiotijd en nam in datzelfde jaar de demo Soft as Water op, een reeks songs geïnspireerd op de sage rond Koning Arthur.

Slice of Merlin ontwikkelt een theatrale muziekstijl die onnavolgbare sfeer- en maatwisselingen kent, maar zich ook kenmerkt door langzaam uitgesponnen dramatische en melodieuze songs.

In 1996 volgde de cd Awakening under a cerulean summer sky. In 1999 verlaat violiste ?iska Jansz de band. Saxofonist/toetsenist Klaas smulders stapt in. De naam verandert in Slice. De gelijknamige cd, met deels studio-opnamen, deels eigen opnamen verschijnt in datzelfde jaar.

Nu, na 18 jaar, stopt Slice. Op 4 juni vlammen ze nog 1 keer. De laatste keer.

Slice bestaat uit:

Michiel Bunnik – gitaar, zang
?iska Jansz – viool, zang
Klaas Smulders – saxofoon/toetsen/gitaar/zang
Arjen Schouten - drums
Marc Schouten - basgitaar
Matthijs Vegter - zang
Bastiaan de Vries - toetse
n

Deel dit: