Activiteit

Twittinar over Pauzelandschap Potterspoort

dinsdag 11 november 2014 , 16:00 uur

Op dinsdag 11 november van 15.00  tot 17.00 uur organiseert het Streekarchief Midden-Holland een Twittinar over het belang van sociale media voor het cultureel erfgoed van Gouda en de rol van de archivaris in deze digitale context. Voor het bekende Goudse initiatief Pauzelandschap Potterspoort is veel gebruik gemaakt van Twitter en Facebook. Tijdens het Twittinar gaat het archief het gesprek aan met de initiatiefnemers van het Pauzelandschap en een aantal Goudse Twitteraars. Hoe kijken zij aan tegen het gebruik van sociale media voor hun initiatief? Willen ze de gedeelde informatie eigenlijk wel bewaren? Zo ja, wie is daar dan voor verantwoordelijk?

Het Pauzelandschap is een tijdelijk landschap op het braakliggende terrein bij het Goudse Bolwerk. Gefinancierd door crowdfunding en opgebouwd met hulp uit allerlei hoeken, is een landschap gecreëerd dat, wanneer het terrein een nieuwe bestemming krijgt, snel is ‘ingepakt’ en ergens anders kan worden ‘neergelegd’. Pronkstuk in het landschap is de grote koe van legoblokken. Het streekarchief beschouwt dit initiatief als een belangrijk onderdeel van het cultureel erfgoed van Gouda, dat niet terug te vinden zal zijn in de gemeentearchieven. Daarnaast vergroot de chaotische omgeving van het internet het risico dat een gat geslagen wordt in het lokale geheugen van Gouda.

Wie het Twittinar graag wil bijwonen is van harte uitgenodigd in de Chocoladefabriek. Meld je aan met een e-mail naar l.romijn@samh.nl. Het aantal beschikbare plaatsen is echter beperkt, dus wees er snel bij! Het gesprek zal tegelijkertijd op Twitter plaatsvinden (#DSTwitt) en iedereen met een Twitteraccount wordt gevraagd daar aan bij te dragen. 

Locatie
Chocoladefabriek (Steenlandzaal)
meer info over organisatie 
Streekarchief Midden-Holland
Deel dit: