Activiteit

MKHNHT | 3 t/m 27 feb | Etalage van de Stad

donderdag 27 februari 2014 , 20:00 uur

Iedere donderdagavond, tijdens de expositiemaand februari is Maaike Hoonhout van 19:00 tot 20:00 uur in de Etalage van de Stad om iets te vertellen over de achtergrond van haar werk. Op donderdagavond 13 februari zijn ook Waltraud Wernecke en de Goudse stadsdichter Klara Smeets aanwezig om de dichtbundel: 'Ode aan alledag, Goudse stadsgedichten en Goudse stadsgezichten' te promoten. Iedereen is welkom en de toegang is vrij.

MKHNHT@GOUDA

Maaike Hoonhout exposeert van 3 t/m 27 februari 2014 in de Etalage van het Huis van de Stad van Gouda. De expositieruimte in het Huis van de Stad is tijdens openingstijden maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur, vrij toegankelijk. 

Maaike Hoonhout toont een selectie van haar werk uit de periode van 2010-2013. Alle foto's zijn in Gouda of omstreken gemaakt en met de iPhone (3/4/5) vastgelegd. Te zien zijn o.a. 'Maria' (Turfmarkt), 'Flat' (Bloemendaalseweg) en een selectie #miksrunningpics, plaatjes die tijdens het hardlopen zijn gemaakt. Daarnaast toont zij grafisch werk van 3MegaWatt, waarin haar foto’s zijn toegepast. Zoals de dichtbundel van Gouds stadsdichter Klara Smeets: 'Ode aan alledag, Goudse stadsgedichten en Goudse stadsgezichten' waarvoor 3MegaWatt ontwerp en fotografie verzorgde.  

Maaike Hoonhout / MKHNHT

Maaike Hoonhout (1973) studeerde af aan de KABK in de tijd dat fotografie nog 'het rolletje van 36' kende. Sinds het digitale tijdperk is fotograferen een grenzeloze passie van haar geworden. Door de iPhone verzamelt zij dagelijkse mooie 'plaatjes'. Tijdens het hardlopen, wandelen of gewoon op weg naar het werk; altijd en overal is de camera aanwezig om een uniek moment, lichtval of spiegeling vast te leggen. Social media ziet Maaike als een expositieruimte, waar ze haar foto’s als eerste deelt met haar vrienden en volgers. Haar foto's vinden ondertussen ook hun weg naar de analoge expositieruimte en de muren van liefhebbers.

Samen met Waltraud Wernecke vormt zij het Gouds ontwerpduo 3MegaWatt. 

Over de Etalage van de Stad

Gouwenaars maar ook Goudse organisaties kunnen hier gratis exposeren. Iedere maand zijn er nieuwe tentoonstellingen van foto’s, tekeningen, schilderijen of interessante projecten. Kijk voor meer informatie op "http://www.gouda.nl/expositie"www.gouda.nl/expositie

Locatie
Etalage van de Stad | Huis van de Stad
meer info over organisatie 
1chtvks1uarpl
Deel dit: