Activiteit

Sinterklaasoptocht in de Goudse Kadebuurt

zaterdag 30 november 2013 , 19:15 uur

Op zaterdag 30 november wordt in de Kadebuurt de jaarlijkse Sinterklaasoptocht georganiseerd. In een fleurige stoet van zwarte pieten lopen de kinderen door de Kadebuurt naar buurthuis De Kade, waar de Sint hen zal opwachten. Vooraan de sprookjesachtig verlichte stoet rijdt de houten KAdoboot van Sinterklaas. Deelnemende buurtkinderen mogen zelf ook een kar versieren en meerijden in de tocht. Er worden maar liefst veertig tot vijftig zwarte pieten verwacht én twee Pietenbands, die de optocht met Sint-Nicolaasliedjes zullen begeleiden. Na de lampionnentocht hebben de kinderen de gelegenheid om in het buurthuis vragen aan de Sint te stellen. 


De optocht begint om 18.30 uur bij buurthuis De Kade aan de Jan Luykenstraat 25 in Gouda. De kaartverkoop vindt ook plaats in het buurthuis. De entreeprijs is inclusief lampion en attentie. Kaarten kopen is mogelijk op zaterdag 9 november van 19.00-21.00 uur, vrijdag 15 november van 14.00-18.00 uur en woensdag 27 november van 14.00-18.00 uur.


De lampionnenoptocht wordt georganiseerd onder de verantwoordelijkheid van het wijkteam Kadebuurt en kan rekenen op de steun van ongeveer vijfentwintig enthousiaste vrijwilligers uit de wijk. Ondernemers uit de buurt, de ‘Vrienden van de Kadebuurt’, en Mozaïek Wonen dragen financieel bij.

De kinderactiviteiten in buurthuis De Kade zijn de afgelopen jaren steeds minder geworden. Met het organiseren van de Sinterklaasoptocht, de kindervakantieweek, kinderdisco en filmavonden hopen de wijkbewoners jeugdactiviteiten in de buurt weer een zetje in de goede richting te geven.  

Meer informatie via de Kadebuurtwebsite: www.kadebuurt.nl of de Kadebuurt Gouda Facebookgroep.


Locatie
Buurthuis De Kade
meer info over organisatie 
Wijkteam Kadebuurt Gouda
Deel dit: