Activiteit

Actief Mediteren

zondag 5 mei 2013 , 11:45 uur
Kundalini-meditatie
 
Tijdens de Kundalini-meditatie schudt je lijf… láát je je lijf schudden. Je staat stil, voelt trilling opkomen en schuddende energie neemt alles over. Passende muziek begeleidt je daarbij.
 
Osho zegt: Geniet ervan, verheug je erover, sta het toe, ontvang het, verwelkom het, maar forceer het niet. Als je het forceert wordt het een oefening, een gymnastiekoefening. Dan schud je wel, maar alleen aan de oppervlakte; het dringt niet diep in je door. Van binnen blijf je onbewogen, als een steen, als een rots; jij blijft de manipulator, degene die het doet, en het lichaam gehoorzaamt je wel.
Het gaat niet om het lichaam maar om jou. Wanneer ik zeg: schud, bedoel ik daarmee dat je de harde kern in je, dat blok steen van binnen op zijn grondvesten laat schudden, zodat het vloeibaar wordt, zodat het smelt. En wanneer dat vloeibaar wordt, volgt je lichaam vanzelf. Dan is er niemand die schudt, dan is er alleen het schudden zelf. Dan doet niemand het, maar gebeurt het zonder dat er iemand is die het doet.
 
Het effect van de Kundalini-energie is een totaal loslaten van spanning en terugkomen bij je kern, en bij de stijgende en dalende energie.
 
Als je daarna alles loslaat en danst op en luistert naar zachte muziek, ontstaat er een intense stilte. Deze stilte nodigt je uit er helemaal te zijn, zonder dat je ook maar iets van jezelf wil of ergens een oordeel over hebt.
 
De Kundalini-meditatie is een intense, vernieuwende beleving.
Van harte aanbevolen!
 
 
 
Voor een filmpjes en meer uitleg, klik je hier.
Locatie
Ruimte aan de Gouwe
meer info over organisatie 
1zmhyxrou5lfu
Deel dit: