Activiteit

Door de sloppen van Gouda ! 22-9-2012 om 14.00 uur

zaterdag 22 september 2012 , 16:00 uur

‘Door de sloppen van Gouda!’ Themawandeling door het Goudse Gidsen Gilde

Op zaterdag 22 september organiseert het Goudse Gidsen Gilde een stadswandeling langs de achterkant van de stad. Loop mee en leer Gouda van een heel andere kant kennen. Dit keer geen stadhuis of Sint-Janskerk, maar donkere stegen en ‘stinkende riolen’. Stadsgids Fred Pieters van het Goudse Gidsen Gilde vertelt u over de armoede in de stad en de ziektes die de bevolking vroeger teisterden. Deze wandeling door de voormalige krochten van Gouda laat u onze huidige welvaart weer extra waarderen. Iedereen is welkom op zaterdag 22 september.

De rondleiding begint om 14.00 uur voor de Waag en duurt circa anderhalf uur. U kunt zich inschrijven via stadsgidsengouda@gmail.com, maar vooraf reserveren is niet verplicht. Maximaal 20 personen. Kosten 3,50 per persoon, te voldoen aan de gids (kinderen tot 12 jaar gratis). 

Deze rondleiding maakt onderdeel uit van een nieuwe reeks, waarin maandelijks een wisselend thema centraal zal staan. Het Goudse Gidsen Gilde wil zo de inwoners van Gouda op een andere manier naar hun stad laten kijken.  Door

Locatie
De Waag (startpunt wandeling)
meer info over organisatie 
Goudse Gidsen Gilde
Deel dit: