Activiteit

Expositieroute 'Mijn Kunstmaatje en Ik' van 23/6 t/m 30/6

zaterdag 23 juni 2012 , 14:00 uur

Er is lang op gewacht en hard aan gewerkt maar nu is het zover:  Op zaterdag 23 juni a.s. wordt de expositieroute van het project Mijn Kunstmaatje en ik feestelijk geopend in de Sint Janskerk in Gouda. Onder muzikale begeleiding van het Gouds Kinderkoor zal museumdirecteur Gerard de Kleijn de openingshandeling verrichten.

De expositieroute, die langs vijf prachtige locaties in de binnenstad loopt, is het resultaat van persoonlijke creatieve ontmoetingen tussen kinderen met een verstandelijke beperking van ZMLK De Ark en (amateur)kunstenaars. Talloze particulieren, organisaties en bedrijven hebben meegeholpen om dit project dat blijkbaar zoveel harten beroert tot een succes te maken.

Lia Nijman (projectcoördinator) vertelt: “Voor dit project werden amateurkunstenaars uit Gouda en omgeving gezocht die op vrijwillige basis tijd wilden investeren in deze speciale leerlingen. Er meldden zich ruim 50 kunstenaars. De meeste deelnemers namen twee leerlingen onder hun hoede. Vervolgens bracht de kunstenaar de leerling letterlijk ‘in beeld’ in de eigen discipline. Daarnaast gingen zij tijdens deze ontmoetingen met de leerling samen creatief aan de slag. Zo ontstonden er werken van de kunstenaar, van de leerling en gecombineerde werken. Bij elkaar zo’n 200 stuks die echt prachtig zijn. Er zijn allerlei disciplines vertegenwoordigd: schilderen, tekenen, boetseren, keramiek, schrijven, dichten, muziek, film, fotografie, spelvormen en nog veel meer. Een mens kan zijn hart ophalen op deze route.”

De expositieroute is gratis te bezoeken. Geïnteresseerden dienen een entreebewijs / passe-partout te halen bij de Sint Janskerk of Museum Gouda en kunnen dan alle vijf de locaties kosteloos betreden. Het betreft hier: Sint Jan, Museum Gouda, Oude Stadhuis, Jeruzalemkapel en Gouda Studio’s. Alle locaties liggen dicht bij elkaar. Op de achterzijde van het entreebewijs staat een routekaartje.

Mijn Kunstmaatje en ik  is een initiatief van Stichting Artamin, XL ARt~WORKS en (V)SO De Ark in Gouda. Het project wordt gesubsidieerd door het Fonds voor Cultuurparticipatie, SNS REAAL Fonds,  Het Prins Bernhard Cultuurfonds en Rabobank Gouwestreek.

Locatie
Sint Jan, Museum Gouda, Jeruzalemkapel, Oude Stadhuis, Gouda Studio's
meer info over organisatie 
Stichting Artamin i.s.m. XL ARt~WORKS en ZMLK De Ark Gouda
Deel dit: