Activiteit

Workshop "Over de datum" in samenwerking met tijdschrift "Genoeg"

vrijdag 11 december 2015 , 19:30 - 21:30 uur

Over de datum? De echte houdbaarheid van levensmiddelen.
Nederlanders gooien jaarlijks veel levensmiddelen weg omdat de houdbaarheidsdatum verstreken is. Vaak is dat helemaal niet nodig. In veel gevallen kun je de datum op de verpakking met een korrel zout nemen. Wanneer is 'over-de-datum' ongezond of gevaarlijk?
Voedingskundige Martin van der Gaag is schrijver van de rubriek "Over de datum" in het tijdschrift Genoeg.
In deze workshop laat hij zien welke soorten voedselbederf bestaan en welke gevaarlijk zijn. Hij leert je hoe je eenvoudig zelf de werkelijke houdbaarheidsdatum van levensmiddelen bepaalt. Heb je nog iets in je keukenkast dat (ver) over de datum is? Neem het mee en hoor wat je er nog mee kunt. Het oudste levensmiddel wint een prijs!

Kosten: leden Nivon: € 3,50, niet-leden: € 4,75 te betalen op bankrekening NL39 INGB 0000 6315 64 t.n.v. penningmeester NIVON afd. Gouda of contant bij de zaal. Aanmelden noodzakelijk in verband met beperkte capaciteit zaal. 

 

 

Locatie
Krugerlaan 79, 2806 EC Gouda (naast de dokterspraktijk)
Doelgroep
Alle volwassenen
meer info over organisatie 
De NIVON-afdeling Gouda en omstreken telt ongeveer 300 leden. Het NIVON Natuurvrienden Nederland is niet verbonden met een politieke partij, maar werkt wel vanuit de beginselen van het democratisch-socialisme. Het NIVON staat voor: sociaal, natuur, cultureel, groen, links en toch leuk! Het NIVON heeft, verspreid over Nederland, 14 natuurvriendenhuizen en 10 kampeerterreinen. www.nivon.nl.
Illustration
 
Deel dit: