Activiteit

Cultuur in de Kapel

zondag 13 maart 2016 , 16:00 - 17:00 uur

Onder de noemer 'Cultuur in de Kapel' initieerde kunstenaarscollectief 'Groep van zes' een serie concerten en exposities in de Jeruzalemkapel. 13 maart is er ruimte om stil te worden bij gedichten van dichter Jan Graafland en klankschalen van Stella Verschut. Aanvang is 16.00 uur. Kaarten à € 10 zijn te bestellen via http://www.sterontplooiing.nl/aanmelding-cultuur-kapel/.

Jan Graafland is oud stadsdichter van Gouda. En sinds lange tijd werkt hij als teler van medicinale kruiden. Hij schrijft dat het buitenleven en poëzie goed samen gaan:

ik probeer te doen, dat wat ik moet leren
werk al 20 jaar op het land
eens hoop ik echt een tuinman te zijn
de derde bundel vordert
ik zou graag dichter worden.

Stella Verschut en Niko Kranenburg geven onder andere concerten met Tibetaanse en kristallen klankschalen. De bijzondere akoestiek in de kapel draagt in hoge mate bij aan de beleving van de trilling van de klanken. Omhuld door klank wordt de stroom van gedachten trager en komt helemaal tot stilstand. Daardoor komt er ruimte om nieuwe energie op te nemen.

Programma Cultuur in de Kapel
Voor de komende maanden staan er nog meer activiteiten op het programma onder de noemer 'Cultuur in de Kapel'. Daaronder diverse exposities, en concerten in uiteenlopende genres. Meer informatie is te vinden op groepvanzes.blogspot.nl

Groep van zes
Groep van zes bestaat uit de Goudse kunstenaars Suzan Schuttelaar, Henri Boere, Paul Daelmans, Ruben van Veen, Jaap van den Berg en Mieke de Haan. Zij houden tot en met 30 juni atelier in de Jeruzalemkapel. Hun ateliers zijn geopend voor bezoek van donderdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur.
groepvanzes.blogspot.nl

Locatie
De Jeruzalemkapel is een kapel in de Nederlandse stad Gouda. De kapel bevindt zich aan de Jeruzalemstraat in de Goudse binnenstad, nabij het voormalige Weeshuis en de Joodse begraafplaats. Wikipedia
Adres: Jeruzalemstraat 11, 2801 JE Gouda. Parkeren kan bij de Schouwburg al is de parkeerplaats van Klein Amerika dichterbij!
Kosten toelichting
€. 10,00
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 11 t/m 22 jaar
bijzonderheden
De gereserveerde kaarten kunnen aan de deur worden afgehaald en worden betaald: het gaat echt prachtig worden!!
Illustration
 
Deel dit: