Activiteit

Laatste gratis cursus Vrijmetselarij

dinsdag 29 maart 2016 , 20:00 - 22:15 uur

Voor de derde en laatste maal organiseren de Goudse vrijmetselaars een gratis cursus Vrijmetselarij in één avond. Maak daarom gebruik van deze laatste kans op dinsdag 29 maart 2016.

in de cursus worden het heden en verleden van de vrijmetselarij, het gedachtengoed en de werkwijze behandeld. Er is na de cursus ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en voor gedachtenwisseling met de aanwezige vrijmetselaars. het gebouw kan worden bezichtigd.

In het Goudse logegebouw - een plaatselijke afdeling van vrijmetselaars heet een loge - komen een manneloge, een gemengde loge en een vrouwenloge bijeen. Voor ieder wat wils, dus.

De mannenloge 'De Waare Broedertrouw' (sinds 1801) organiseert de cursus. De gemengde loge 'Pythagoras'en de vrouwenloge 'De Waterspiegel' zijn ook vertegenwoordigd.

De vrijmetselarij biedt een methode om. in samenspel met anderen, te komen tot persoonlijke zingeving en ethische plaatsbepaling. Door het gebruik van symbolen en ritualen tekent zich zich voor de bewust levende mens een weg van persoonlijke groei en ontwikkeling af.

De vrijmetselarij is géén geloof, maar biedt onderdak aan gelovigen van alle gezindten en niet-gelovigen, die bereid zijn om zonder dogma's en overreding met elkaar in gesprek te gaan.

De cursus is nadrukkelijk bedoeld om de aanwezigen een kijkje in de keuken van de vrijmestelarij te bieden. Dit is geheel vrijblijvend. De eerste doelstelling is zeker niet ledenwerving.

Locatie
Nicolaas Beetsstraat 2
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
Illustration
 
Deel dit: