Activiteit

Uniek klankenfestijn in de (Jeruzalem) Kapel

vrijdag 1 april 2016 , 19:30 - 21:00 uur

Op 1 april organiseert sterontplooiing samen met de groep van zes een uniek klankenconcert met Tibetaanse en Kristallen klankschalen. Wij hadden dit evenement oorspronkelijk gepland in 'de Ruimte' aan de Burgemeester van Reenensingel; en na de muzikale omlijsting die wij- Nico en Stella - verzorgd hebben voor de gedichten van Jan Graafland (ex-stadsdichter van Gouda) werden wij zo verrast door de akoestiek van de Kapel, dat wij gevraagd hebben aan 'de groep van zes' om dit concert te mogen verplaatsten naar de Kapel. 


Daarnaast werden we verrast door het grote aantal aanmeldingen voor het aankomende, laatste klankenconcert voor de zomer: we moesten zelfs op zoek naar een alternatief: gelukkig kunnen we terecht onder het indrukwekkende dak van de Jeruzalem kapel.
De kapel zelf is heel stil; zelfs intiem; de dikke muren zelfs beschermend; en in deze prachtige met kaarsen verlichte ruimte gaan we spelen.

Uit het niets lijken de klanken te ontstaan; samen te vloeien en ondanks hun eindeloosheid weer te versterven... Nada Brahma: de wereld is klank... Alles wat leeft vibreert... dat is het thema van de klankenconcerten... zittend op je stoel zullen de klanken iedere cel in je lichaam bewegen. Zo kan je lichaam zich ontdoen van opgelopen spanning/gif. De gedachten zullen vertragen; soms zelfs helemaal tot rust komen. Gedurende het klankenconcert kan een ieder zijn/haar accu weer opladen.. dit in de stilte die door de klanken worden gemarkeerd en benadrukt.

Ondanks de vloerverwarming kan het wat kil worden in de kapel: neem een dekentje/ kussentje mee: maak het comfortabel voor jezelf!! Na afloop is er gelegenheid om na te genieten met  een een kop thee en of water. We gaan er een feestje van maken!!

Locatie
Jeruzalemkapel
Kosten toelichting
€. 15,00 p.p. aanmelding gewenst!
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 11 t/m 22 jaar
bijzonderheden
het evenement gaat door: juist omdat we meer aanmeldingen kregen dan dat we konden plaatsen in de Ruimte aan de 'burgemeester van Reenensingel 101': we zo'n goede ervaring hadden in de Jeruzalem kapel hebben we dit evenement verplaatst. Helaas kunnen wij niet de benodigde matrassen meenemen: wel de kristallen en Tibetaanse schalen ea!!
We gaan er een feestje van maken!!
Illustration
 
Deel dit: