Activiteit

Rouwcafé ‘Rouw is de achterkant van de liefde‘ bij Boek en Troost in Gouda

zondag 22 mei 2016 , 15:00 - 17:00 uur

Zoek je lotgenotencontact?

Boek en Troost nodigt je uit om zondag 22 mei 15:00 uur tijdens het rouwcafé ‘Rouw is de achterkant van de liefde’ lotgenoten in een ongedwongen sfeer te ontmoeten en eventueel het gesprek aan te gaan rond dit thema. Wat roept deze titel bij je op? Neem je iets tastbaars mee?: een foto, een voorwerp of een gedicht.

De bijeenkomst wordt, onder het genot van een kop koffie, thee of een drankje, gehouden aan de Lange Tiendeweg 69 in het centrum van Gouda.  (In deze Ruimte voor Rouw vinden ook iedere maandag- tot en met zaterdagmiddag tussen 14:00 en 17:00 inloopmiddagen plaats, waar iedereen die iemand aan de dood verloren heeft welkom is voor een luisterend oor en een stap vooruit.)

Entree: €5,- (incl. drankjes). Aanmelden: info@boek-en-troost.nl of loop even binnen bij één van de vrijwilligers tijdens de openingstijden. Kun je pas op het laatste moment kunnen beslissen? Er wordt graag een stoel bij geschoven!  

 

WAARVOOR KUN JE BIJ BOEK EN TROOST TERECHT?:

Loop je (nog steeds) met je rouw onder de arm? Je bent welkom bij Boek en Troost – Ruimte voor rouw!

Heb je iemand aan de dood verloren? Wij bieden een gastvrije ruimte met boeken, poëzie en prentenboeken over sterven, rouw, troost en spiritualiteit. Een plek waar tijd is voor een kopje koffie, het inkijken van een boek of voor een gesprek met een ervaringsdeskundige.

Wil je gewoon je verhaal (nog een keer) kwijt? Stap binnen tijdens onze inloopmiddagen. Onze ervaringsdeskundige vrijwilligers verwelkomen je graag iedere maandag- t/m zaterdag middag 14:00-17:00 uur in de winkel met een kop koffie of thee en een luisterend oor.

Zoek je zelf of voor een ander een boek over rouw of een troostcadeautje? Je vindt in onze winkel aan de Lange Tiendeweg 69 te Gouda, een tafel vol met boeken over rouw en (over)leven na de dood van een geliefde. Daarnaast verkopen we ook ingelijste teksten van Inez Meter, ornamenten van Roboodt, rouw- en troostkaarten en andere kleine troostcadeautjes. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Boek en Troost.

Zoek je lotgenotencontact? We organiseren iedere derde zondag van de maand een Rouwcafé met een steeds wisselend thema. Na een korte inleiding kun je met lotgenoten in ontspannen sfeer ervaringen uitwisselen en (h)erkenning vinden. Nieuwe en vaste bezoekers zijn welkom. Kun je pas op het laatste moment beslissen of je komt? Geen nood, we schuiven er graag een stoel bij!

Liever een besloten lotgenotengroep? Onder begeleiding van twee ervaren vrijwilligers samen met lotgenoten je eigen –en elkaars- verdriet en rouwproces bespreken. Vijf bijeenkomsten, om de week op een vaste dag van 10.00-12.00 uur voor iedereen die een dierbare heeft verloren. Aanmelden in de winkel, telefonisch (06-57925970, dit nummer is alleen bedoeld voor de lotgenotengroep) of via email met naam en telefoonnummer. Totale kosten: 25,-  Data worden bij voldoende interesse vastgelegd.       

 

 

 

Locatie
Boek en Troost
Kosten toelichting
5 EUR (incl drankjes)
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: