Activiteit

Rondo-Pedale 2016

zaterdag 24 september 2016 , 13:00 - 16:30 uur

Rondo-Pedale is een Gouds evenement dat het maken van een fietsronde door het groen in en rond Gouda combineert met het genieten van podiumkunst

Op zaterdag 24 september 2016 start de Rondo-Pedale voor de vijfde keer.

Op die datum zal om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur gelijktijdig op vier locaties een optreden van 20 tot 30 minuten worden verzorgd.

Er kan gestart worden op een locatie naar keuze.

Na het bijwonen van een optreden wordt er gefietst naar het volgende speelpunt, waar ook steeds gelegenheid is voor het nuttigen van een drankje.

Op iedere locatie kan een passe-partout worden aangeschaft voor € 5,- die geldig is voor het bijwonen van alle optredens. Kinderen t/m 12 jaar fietsen gratis mee.

Hopelijk tot ziens op 24 september 2016!

Deelname aan de Rond-Pedale is geheel voor eigen risico.

Meer informatie en route:

www.rondo-pedale.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Programma:

Jaap Mulder

Jaap Mulder is een muzikale duizendpoot, alleskunner en verhalenverteller. Meer dan 25 jaar is hij de frontman van klezmerband Di Gojim. Er werd gespeeld  van Budapest tot New York en van Mexico City tot Trondheim. Hij gaf meer dan 2000 concerten in binnen- en buitenland.  Met “Vysotsky” is hij aan een nieuw hoofdstuk van zijn muzikale carrière begonnen. Hij wordt ondermeer begeleid door zijn zoon Ruben Mulder, piano, zang en keyboards.

Jaap Mulder heeft zich ontpopt als tekstschrijver en componist en is multi-instrumentalist en bespeelt naast de klarinet ook saxofoon, bugel, ventieltrombone, cello, accordeon en mandoline. Met Di Gojim speelt hij in alle theaters van Nederland en op festivals in binnen- en buitenland.

Locatie                                                  Kerk Sluipwijk ‘s-Gravenbroekseweg 85, 2821 GC Reeuwijk

 

“Mosquitos Muzikale Helden”

The Bayou Mosquitos uit Amsterdam spelen muziek uit Louisiana en Texas waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor het lyrische geluid van de accordeon. 

Cajun, Tex Mex, Rhythm & Blues en Country zijn de ingrediënten in de gumbo van de muggen uit de delta.

In het programma “Mosquitos Muzikale Helden” staan  Doug Sahm, Allen Toussaint, Ry Cooder, Flaco Jimenez en The Band centraal. Met bijzondere verhalen en mooie beelden worden ze in de spotlight gezet. 

De vier compadres zoeken met veel plezier naar de juiste toon voor elke song en spelen ook eigen liedjes.

De groep bestaat 25 jaar en heeft in 2015 een vinyl EP met vier nieuwe liedjes uitgebracht, waarop gastrollen voor Beatrice van der Poel en Ramón Balderas Sánchez.

Locatie

Basisschool ’t Carillon – Ouverturelaan 10, 

2807 JT – Gouda (Goverwelle)

 

Het Gouds Klarinet Ensemble

Het Gouds Klarinet Ensemble werd opgericht in 1996. Het ensemble bestaat uit geschoolde klarinettisten met een ruime speelervaring. Het repertoire bevat zowel arrangementen van bestaande muziek als originele composities in diverse genres. Deze genres variëren van (licht)-klassiek, swing en charleston tot romantisch-modern. 

Locatie

Gezondheidscentrum Korte Akkeren – Jacob van Lennepkade – Gouda

Rooverse & Van Leeuwen

Leun vooral niet te snel achterover, want één ding weet je bij deze heren zeker: je kunt nergens van op aan. Meeuw Roovers en Robert van Leeuwen bouwen om af te breken en niemand weet precies waar de ene sketch begint en waar de andere ophoudt. Zelfs zij niet.
Als cabaret duo dagen ze elkaar en hun publiek uit in een achtbaanrit vol absurditeit en keiharde schakels waarin verschillende werelden samen lijken te komen. In 2015 wonnen Roovers & van Leeuwen het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival en stonden zij in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Locatie Kinderboerderij Gouda – Bloemendaalseweg 34A,  - Gouda

 

Locatie
Kerk Sluipwijk - Gezondheidscentrum Korte Akkeren - Kinderboerderij Gouda - Basisschool 't Carillon Ouverturelaan 10 Gouda
Kosten toelichting
passepartout 5 euro
bijzonderheden
definitief
Illustration
 
Deel dit: