Activiteit

Vertelvoorstelling: Slangenwijsheid en De kleren maken de man... of niet?

zondag 5 februari 2017 , 11:00 - 12:15 uur

Dit jaar bestaat de Vertelacademie 10 jaar. In dit lustrumjaar reist het Vertelacademie Netwerk door het land en gaan op verjaardagsbezoek bij vertelorganisaties. Het Verhalenpunt is het eerste station dat ze aan doen met Frédérique te Dorsthorst en Geert Fierens.

Over Frédérique
Frédérique te Dorsthorst – de Muij, Vertelvrouwe, is een veelzijdig vertelster. Jong en oud houdt ze geboeid door haar expressieve, beeldende manier van vertellen. Ze treedt verschillende keren per jaar op. Daarnaast geeft ze diverse workshops en coacht ze anderen om hun verhaal te vertellen. Aan de Vertelacademie volgt ze sinds 2014 de Leerroute ‘Vertellen voor een groot publiek’.

Over Slangenwijsheid
Een koning heeft wel heel bijzondere dromen. Hij weet het zeker: zulke dromen moeten iets te betekenen hebben. Niemand in zijn rijk kan hem uitleggen wat ze betekenen, behalve een arme oude boer, die helemaal aan de andere kant van het rijk woont. Maar heeft die boer nu echt alle wijsheid alleen in pacht....?

Over Geert Fierens
Geert Fierens komt uit Antwerpen en heeft met enkele avondvullende vertelproducties door Vlaanderen en Nederland getoerd. O.a. met "Franciscus spreekt" en "David tegendraads".
Met "De kleren maken de man" wil Geert nieuwe (vertel-)wegen verkennen.

Over De kleren maken de man… of niet?
In de voorstelling wordt gezocht naar wat kleren in ons leven al dan niet betekenen. Soms humoristisch en fel overdreven, dan weer anekdotisch uit het leven gegrepen, en ook wegdromend bij een sprookje van weleer.

Inloop: vanaf 10.30 uur
Aanvang voorstelling: 11.00 uur
Reserveren: info@hetverhalenpunt.nl

Je bent van harte welkom.

Locatie
ingang achterzijde, via de tuin
Kosten toelichting
€ 5,00
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: