Activiteit

Lancering Wandelroutekaart Gouda en omstreken

vrijdag 17 februari 2017 , 10:30 - 11:00 uur

Vrijdag 17 februari wordt de Wandelroutekaart Gouda en omstreken in het IJsselhuis Museumhavencafé in Gouda (Schielands Hoge Zeedijk 1) gelanceerd en in ontvangst genomen door Hilde Niezen (wethouder van Gouda). Tussen 10.30 en 11.00 uur kan er gratis een wandelkaart afgehaald worden. 

Op de kaart zijn maar liefst 21 thematische wandelroutes langs meer dan 55 Struin- en Vorspunten uitgezet. Struinpunten zijn locaties waar voor jong en oud iets te beleven is; kaasboerderijbezoek, leuke workshops, terrasjes, vaartochten, je eigen ijsje maken, musea, stadswandelingen, landelijk overnachten e.d. Vorspunten zijn punten op de route die verbonden zijn met een streekverhaal over natuur, landschap of erfgoed. Samen goed voor meer dan 300 km Wandelplezier. 

Voor de kleintjes zijn routes uitgezet van circa 5 km zoals ’t Koekeloerenpad en ‘t Baggerlaarzenpad. Voor de echte natuurstruiners zijn tochten uitgezet van 20 tot zelfs 50 km; de Ruige Natuur Route en Zwerven door de Waard. Ook zijn er prachtige wandelingen uitgezet voor op een mooie zondagmiddag van 10 tot 15 km lang zoals ‘t Polderpassiepad, de Goudse Uitwaai Route of Smokkelroute Koeneschans.  

De routes zijn smartphone proof, voorzien van GPS- en QR-codes, wandelknooppunten en uitprintbare routebeschrijvingen. De wandelroutes zijn mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland en maken onderdeel uit van het provinciebrede Wandelroutenetwerk Zuid-Holland. De wandelroutekaart is na 17 februari verkrijgbaar bij de VVV Gouda, VVV Alphen, VVV Boskoop, VVV Schoonhoven en bij de diverse Struinpunten op de kaart, en is te downloaden via www.struinenenvorsen.nl/downloads.

Meer weten over de routes!!! 

 

https://www.struinenenvorsen.nl/routes/?categorie=wandelen-gps-en-knooppuntenroutes#body  

https://www.struinenenvorsen.nl/media/uploads/files/Uitnodiging_wandelroutekaart.pdf

 

Locatie
veel wegwerkzaamheden, check actuele verkeersinformatie
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Thema
Sport / spel
Illustration
 
Deel dit: