Activiteit

Concert Música Temprana met barokmuziek uit Perú in de St-Jan

donderdag 23 februari 2017 , 20:00 - 22:00 uur

Het befaamde ensemble Música Temprana geeft op 23 februari een concert in de St-Jan met barokmuziek uit Perú. Hoofdmoot van het programma is muziek van de componist José de Orejón y Aparicio (18e eeuw), die grotendeels verloren was gegaan maar enkele jaren geleden is teruggevonden. De muziek van Orejón is van hoog niveau en de componist wordt wel de Peruaanse Handel genoemd.

Música Temprana wil repertoire uit de periode van de Renaissance en de Barok verkennen, niet alleen in Latijns-Amerika, maar ook vanuit bronnen van het toenmalige Spaanse wereldrijk. Hiermee brengt het ensemble de muziekontwikkeling van Latijns-Amerika in kaart vanaf het moment dat de eerste conquistadores voet aan wal zetten in de Nieuwe Wereld tot en met de volwassenwording van de eigen barokmuziek op Latijns-Amerikaanse bodem.

Vanaf de oprichting in 2001 heeft Música Temprana baanbrekende programma’s gebracht met muziek uit Boliviaanse missieposten, Peruaanse straatmuziek uit de 18e eeuw en de muzikale voorgeschiedenis van de beroemde Misa Criolla. De cd-opname van dit laatste programma werd bekroond met een ‘Luister 10’!

Voor kaarten: zie www.musicatemprana.nl en ga naar de concertagenda of koop kaarten aan de kerk, vanaf 19.15 uur. Prijs € 27,- inclusief koffie/thee.

Kom genieten van prachtige muziek uit vroeger eeuwen, in onze eigen schitterende kerk!

 

 

 

 

 

Locatie
St-Janskerk
Kosten toelichting
toegangskaarten € 27,- (inclusief koffie of thee)
Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Ineke Verkaaik-Hogervorst

vr 17 februari 2017 12:51
Aanrader!! Tot ziens in de St.Jan op 23 februari a.s.