Activiteit

Robots bouwen met LEGO

dinsdag 28 februari 2017 , 10:00 - 17:30 uur

Kom een echte robot bouwen van LEGO. Haal in de voorjaarsvakantie in de Chocoladefabriek je hart op aan LEGO We Do en LEGO Mindstorms EV3 workshops! De eerste workshop start om 10.00 uur. Kijk op de website voor alle tijden, kosten en meer informatie.

Voor meisjes en jongens van 6-12 jaar
Dit schooljaar zijn we gestart met de LEGO educatielijn en kan je in de bibliotheek terecht voor: LEGO We Do (voor kinderen van 6 t/m 8 jaar) en LEGO Mindstorms EV3 (Voor kinderen van 9 t/m 12 jaar). 

LEGO We Do
Voor jongens én meisjes van 6 t/m 8 jaar heeft LEGO een methode waarbij je zelf een kleine robot bouwt: LEGO We Do. De kleurrijke bouwwerkjes, vaak grappige diertjes, voertuigjes etc, nodigen uit om de eerste stapjes van het programmeren te zetten. Ongemerkt, en heel natuurlijk, leer je via de computer om een bouwwerkje te besturen. Robots en computers hoeven helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

LEGO Mindstorms
Hierbij leer je de functie van de verschillende onderdelen van een LEGO robot. Houd je van robots dan is een cursus met de LEGO Mindstorms Ev3 robot echt iets voor jou! In de Chocoladefabriek leer je een robot te besturen via door jou zelfgeschreven programma’s. Leer hoe je een robot laat bewegen. Gebruik de verschillende sensoren en geef je robot via de i-pad steeds ingewikkeldere opdrachten. Wij werken met trainingsrobots waarmee je alle verschillende onderdelen goed leert kennen.

 

Locatie
Chocoladefabriek
Kosten
Met korting
Leeftijd
Vanaf 6 t/m 12 jaar
Illustration
 
Deel dit: