Activiteit

Geef 'heilige woede' handen en voeten

vrijdag 24 maart 2017 , 19:30 - 22:00 uur

Kun jij je ook zo kwaad maken over groot onrecht wereldwijd, of juist 'klein' onrecht dichtbij? Op 24 maart neemt spreker Antonie Fountain ons mee op een zoektocht naar hoe wij hierin een verschil kunnen maken. Onrecht komt voor op veel verschillende niveaus. Er is zowel 'groot' als 'klein' onrecht: kinderen die worden uitgebuit in fabrieken omdat wij ons consumptiepatroon niet aanpassen maar ook ouderen die eenzaam zijn terwijl wij het gezellig hebben met elkaar. Boeren die geen eerlijke prijs voor hun handel krijgen maar ook stille armoede in onze eigen stad. Kun jij je daar soms ook enorm over opwinden, er woedend van worden? Antonie Fountain noemt dit ‘heilige woede’: woede de juist goed is!

Tegelijk besluipt je soms het gevoel van machteloosheid. Waar te beginnen, hoe die gevoelens om te zetten in concrete daden? Daar willen we, samen met spreker Antonie Fountain, graag met zoveel mogelijk mensen over nadenken! Antonie is mensenrechtenactivist, spreker en schrijver. Hij houdt zich bezig met gerechtigheid, armoede, eerlijke handel, macro-economie, vluchtelingen en theologie.

De avond is bedoel om geïnspireerd te worden en om ‘heilige woede’ op te wekken. Maar vooral ook om gelijkgestemden te vinden en om mensen die dezelfde thema's belangrijk vinden met elkaar te verbinden. Mensen die concreet de handen uit de mouwen willen steken om zo samen een verandering te weeg te brengen. Bijvoorbeeld door samen structureel eenzame ouderen te gaan bezoeken, een manier te vinden om kleding makkelijker een tweede leven te geven, voedselverspilling tegen te gaan of om te zien naar diegenen die niet gezien worden. Antonie neemt ons in mee in onze zoektocht, en hopelijk vinden we die avond manieren om samen onze heilige woede handen en voeten te geven!

Spreekt dit je aan? Kom dan 24 maart naar het gebouw De Gouden Aar aan de Lage Gouwe 204 te Gouda. De avond start om 20:00, inloop met koffie is vanaf 19:30 en de toegang is gratis. Via Facebook kun je aangeven of je er bij bent, dat helpt ons bij het voorbereiden van de catering.

 

Locatie
De Gouden Aar, Lage Gouwe 204 Gouda
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: