Activiteit

Goudse scholieren gaan op Wereldreis in Gouda

do 16 mrt 2017 - vr 31 mrt 2017 , 12:30 - 16:00 uur

Enige tientallen scholieren van de groepen 7 en 8 van zes Goudse basisscholen gaan de komende vier weken weer op Wereldreis. Ze krijgen in de Chocoladefabriek lessen van de openbare bibliotheek over cacao en de productie van chocolade, ze bezoeken enkele banketbakkers en chocoladewinkels en ze voeren speciale opdrachten uit.

De Wereldreis gaat van start op donderdag 9 maart. Vervolgens zijn er actiedagen op 10, 16, 17, 22, 24 en 31 maart. Op 16 maart geeft wethouder Hilde Niezen om 12.30 uur het officiële startschot.

Na de lessen in de Chocoladefabriek brengen de scholieren bezoeken aan banketbakkerij Van Dijk, O La La Chocolade en Chocolade-atelier Puur. De deelnemende scholen zijn de Ridderslag, Calvijnschool, Casimirschool, Koningin Wilhelminaschool, SBO Park en Dijk en Prinses Julianaschool.

De Wereldreis is al enige jaren een gezamenlijke activiteit van Stichting Fairtrade Gouda, Bibliotheek Gouda, Streekarchief Midden Holland en de Brede School en wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door de ASN Foundation (www.asnbank.nl) en GoudApot.

In het najaar is er tijdens de Fairtrade Week een Wereldreis voor de groepen 5 en 6 van de basisscholen. Dan worden bezoeken gebracht aan fairtrade-winkels in de binnenstad, met name aan de Lange Groenendaal.

Locatie
Steenlandzaal
Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 10 t/m 12 jaar
bijzonderheden
Bestemd voor groep 7 en 8 basisscholen die zich aanmelden via de Brede School.
start / einde
Gestart op do 16 maart 2017. Beƫindigd vr 31 maart 2017
Illustration
 
Deel dit: