Activiteit

Derde presentatie kunstenaars Zwaan Kleef Aan 

zondag 26 maart 2017 , 19:00 uur

Op zondag 26 maart om 19.00 uur zijn er presentaties van drie kunstenaars als afsluiting van de maand maart waarin zij werk hebben gemaakt voor Zwaan Kleef Aan. Danser Fernando Oliviera en 3D kunstenaar Jitske Bakker reageren op het werk van Robin Weijers en Claudia Huft op het muziekstuk van Ferdi Schukking. De presentaties zijn voor het publiek gratis toegankelijk.

Danser Fernando Oliviera geeft een solo performance KIND OF BLUE geÏnspireerd door de installatie van visual artist Robin Weijers en door de ruimte van de Jeruzalemkapel. Deze ‘physical theater performance’ van Fernando duurt een half uur. Zelf zegt hij over Kind of Blue:

 “ We've been cultivating the idea of a perfect life. Perfection has ghosts, you wake up, sleep and dream about them. Every moment the world shows us that perfection does not exist, it does not exist in you, it does not exist anywhere. We will never be happy. And some moments we will have this dazzle. But in the end we will always have this absence of happiness, we will always be a little sad. The obsession for perfection can happen as a kind of neuroses limiting ourselves” 

In het werk van Jitske Bakker gaat met name om het tekenen, maar sinds 2015 is zij hetzelfde materiaal (houtskool, papier) op meerdere manieren gaan inzetten. Tekeningen zijn het papier uitgelopen, werden installaties waarmee zij reageerde op de ruimte. Voor het project in de Jeruzalem kapel zal zij ook een 3D werkstuk maken waarbij de ruimte ook belangrijke inspiratiebron is. Jitske heeft tijdens haar werkperiode in de maand maartiedere week een kleine foto reportage verzorgd op www.facebook.com/jitskebakker om ook via deze weg mensen nieuwsgierig te maken voor het project.
Meer info www.jitskebakker.nl

Claudia Huft zal een grafisch werk maken en met lichtheid reageren op de  klanken van het muziekstuk van Ferdi Schukking, dat vorige maand is gepresenteerd.

Het autonome werk van Claudia Huft ontstaat uit een intense behoefte om haar gevoelens te uiten en vorm te geven. Het is haar persoonlijke verhaal, dat zij los laat zodat het anderen ook iets vertelt. Haar werk is vol verwondering. Je vindt gestalten van mensen en vogels, maar ook auto’s zoals Renault 4 en Citroën DS. Soms jaren zeventig nostalgie. Figuren die op reis zijn of in ontwikkeling, met een ziel vol verlangen. Maria vol vertrouwen. Dromen, herinneringen en engelen.
Meer info: www.claudiahuft.nl

 

 

Locatie
Jeruzalemkapel
Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: