Activiteit

Workshop Expressief Schilderen

zaterdag 6 mei 2017 , 13:30 - 17:00 uur

Bij Het Gouwe Palet is zaterdag 6 mei al weer de laatste workshop van het seizoen met als thema: Expressief Schilderen. Deze wordt begeleid door beeldend kunstenaar Cees Vegh. Hoewel de termen 'expressief' en 'schilderen' in veel cursusprogramma's samen worden gebruikt, is het eigenlijk een beetje dubbelop. Schilderen is een manier om expressief te zijn, om je expressie te laten zien. In deze workshop gaan we aandacht schenken aan de manier waarop je expressief zou kunnen werken met verf.

Waarom?
Iedereen die al wat langer schildert, worstelt er wel eens mee: zijn mijn schilderijen wel echt een uitdrukking van mijzelf? Schilder ik die foto niet veel te precies na en hoe weet ik met welk kleuren ik expressie geef van wat er in mij leeft? Moeilijke vragen. Geen makkelijke antwoorden.

De les
Wat we in deze workshop willen proberen is je creatieve bronnen aan te boren. Vaag! Hiermee bedoel ik dat je voor jezelf gaat uitvinden wát je wilt gaan uitdrukken. Daarna hoe je dit zou kunnen doen, onder meer door een kleurenpalet te kiezen die bij dit gevoel past. Het werkt vaak goed als dit in eerste instantie twee hoofdkleuren zijn, die gemengd al een veelheid aan kleurvariaties geeft. Het resultaat is minder belangrijk, het gaat vooral om 'doen'. Er is natuurlijk ook ruimte om te experimenteren met materialen en gereedschap (sponzen, handschoenen, borstels, föhn enz.). De onderwerpkeuze is helemaal vrij. Kies wel iets waar je een sterk gevoel bij hebt. Je kunt ook iets kiezen wat je al eens eerder geschilderd hebt, om daar een nieuwe 'twist' aan te geven. Voor mensen die niet zo gewend zijn om 'vrij' te werken, biedt dit uitkomst. Werken op een groter
formaat is wel zo lekker. Tot zaterdag en hopelijk weer een inspirerende middag!

Maximaal 15 deelnemers per groep. Duur: 3,5 uur.

Materiaal: eigen schildermateriaal meebrengen

Info en aanmelding: ceesvegh@gmail.com

Locatie
Omlooppad 2A, Gouda (naast basisschool De Ridderslag)
Kosten toelichting
25,- per persoon
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: