Activiteit

Presentaties Zwaan Kleef Aan in Jeruzalemkapel

zondag 28 mei 2017 , 15:00 uur

De eindpresentatie van deze maand in het project van Zwaan Kleef Aan vindt plaats op zondag 28 mei om 15.00 uur in de Jeruzalemkapel, deze keer door Ria Volk en Esther de Vlam.

Ria Volk reageert met fotografie en video op het mixed-media werk 'No escape' van Gerda Geertens en de indrukwekkende verhalen van Linda Emmelkamp, over vluchtelingen die hun oude bestaan inruilen voor een onzekere toekomst. Zij hebben Ria Volk geïnspireerd tot 3 projecten, die zij deze middag zal presenteren. Het eerste is een video waarin zij zelf voor een groep 'echte' dansers staat en langzame bewegingen maakt die de dansers bijna gelijktijdig kopiëren maar dan leniger en mooier. Voor het tweede project zijn voettochten uitgewerkt van ca. 1 uur met als start- en eindpunt de Jeruzalemkapel, waarvan Ria onderweg foto's heeft gemaakt. Het laatste project betreft een foto van een vrouw in de stroop. Het gaat hier over vastgeplakt zijn in je veilige omgeving.

Esther de Vlam reageert op de performances van Lorna Buckley en de Droominee. Twee totaal verschillende werken; maar voor Esther zit er een duidelijk verband tussen deze twee werken. Waar de Droominee het publiek uitnodigde om vanuit de hemel (van Claudia Huft) terug te keren naar de aarde, schotelde Lorna Buckley ons een wereld vol van chaos en herrie voor. Esther heeft met naald en draad een soft sculpture gemaakt waar zij precies het moment heeft bevroren tussen hemel en aarde, de landing in onze chaotische wereld.

Locatie
Schoolmeesterswoning | Jeruzalemkapel
Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: