Activiteit

Help jij de molenaars in Gouda bij de 'groene' klussen om de molens?

zaterdag 4 november 2017 , 0:00 - 15:00 uur

Op zaterdag 4 november 2017 staat de landelijke natuurwerkdag in Gouda geheel in teken van molens en de molenbiotoop (belangrijk voor wind en draaien van de molens).

De Vereniging van Goudse molenaars organiseert deze dag op verschillende locaties in de stad leuke activiteiten rondom dit thema.

Groene klussen:

  • Bij korenmolen de Roode Leeuw aan het Vest zal het molenerf worden opgeknapt.
  • !!! GEANNULEERD !!!! -> Bij de Haastrechtse molen (Provinciale weg West) moeten de wilgen worden geknot.

Voor beide activiteiten zoeken we nog vrijwilligers om mee te helpen. 

Kom jij helpen? Je bent welkom vanaf 10.00 uur. Aanmelden hoeft niet, maar kan wel via www.natuurwerkdag.nl (zoek op Zuid-Holland en het trefwoord molen)

Overig:

Bij de Mallemolen aan het Uiverplein Gouda start er om 10:00 uur een Mallemolenloop door de molenbiotoop.  Daarnaast zijn er rondleidingen en is er een fotoexpositie over het belang van een goede molenbiotoop.  Gouwestek gelegen naast deze molen vraagt bezoekers deze dag om suggesties voor aanleg van een kruidentuin gelegen in de molenbiotoop van de Mallemolen.

Tenslotte zal Jan Noorlander (één van de molenaars van Vereniging van Goudse molenaars) op de Blekersingel 91 laten zien hoever de stand van zaken is in de restauratie van de Riethoekmolen.Deze imposante miniatuurmolen werd destijds door de Vereniging van Goudse molenaars gered van sloop bij zorgcentrum de Riethoek. 

 

 

 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 4 t/m 6 jaar
bijzonderheden
De activiteiten gaan gewoon door. Gouwenaren zijn toch actieve mensen, die graag de mouwen opstropen om even te komen helpen?
Illustration
 
Deel dit: