Activiteit

Expositie Mooi & Stil - Cornelis de Koning - Arti Legi

do 1 feb 2018 - zo 11 feb 2018 , 12:00 - 18:00 uur

Van 1 tot en met 11 februari exposeert Gouwenaar Cornelis de Koning bij Arti Legi. De expositie is dagelijks te bezoeken van donderdag tot en met zondag van 12u00-18u00. Gedurende alle openingsdagen is de kunstenaar zelf aanwezig. Het werk van Cornelis de Koning is dat van een hedendaagse realist en fijnschilder. De werken zijn elk voor zich natuurgetrouwe weergaven van de werkelijkheid. Eenvoudige taferelen. Kerkinterieurs. Oude voorwerpen, getekend door de tijd. De rijkdom van soberheid. Eenvoudige composities. Harmonieuze opstellingen. Alles een eigen plek in een groter verband. Een gedetailleerd geheel. De complexiteit van eenvoud. Contrasten en schaduwen. Ingehouden kleuren. Bijna doorschijnend. Helder en krachtig. Verfijnd en minutieus.

Een choreografie van licht. Schoonheid en harmonie. Weerkaatsing van licht. Op glad en glanzend materiaal. Reflectie en ritme. Verstilde bewegingen. Adembenemende stillevens, mooi en stil.

Recent is hij zich gaan richten op het surrealisme. Een stroming waarin hij zijn technische schildervaardigheden en levendige fantasie kan combineren. Tijdens Mooi&Stil zal ook een groot surrealistisch werk (240x120cm) te zien zijn.

Locatie
Arti Legi
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op do 1 februari 2018. Beƫindigd zo 11 februari 2018
Illustration
 
Deel dit: