Activiteit

Duurzaam tuinieren... zelfs op uw balkon!

dinsdag 10 april 2018 , 10:00 - 11:30 uur

Een groene omgeving is goed voor onze gezondheid, dat weten we allemaal. Maar wat nu als u geen tuin heeft maar een klein balkon? Ook dan is tuinieren nog heel goed mogelijk. Sjaak Willemstein, duurzaamste Hovenier van Nederland 2017, geeft u een aantal tips, waarmee u zowel van uw tuin als van uw balkon een groen paradijs kunt creëren.   

Hij zal ons vertellen over het belang  van organische meststoffen en hun werking, tevens hoe we  kunnen helpen met vloeibare Microferm, dat onze planten sterker en ongevoeliger maakt voor ziekten.  Over soorten potten en hoe we deze het best kunnen vullen met potgrond. Wat we het beste kunnen doen in het voorjaar om een kleine humuslaag te maken. Waar we bij de aanschaf van  planten  op moeten letten, nl of we een  geschikt plekje voor ze hebben. Sommige planten houden meer van schaduw, anderen meer van zon.

Met deze en nog veel meer aanwijzingen van de heer Sjaak Willemstein, zal onze tuin zowel als ons balkon een paradijsje worden met vlinders en bijen….  En ook onze gezondheid zal ervan profiteren.

Locatie
Gildenburg 1 (voorheen wijkcentrum de Buurtstee)
Kosten toelichting
€ 3,50 (incl. koffie/ thee)
Doelgroep
Speciaal voor senioren
Illustration
 
Deel dit: