Activiteit

DocuDinner

zondag 6 mei 2018 , 16:05 - 19:30 uur

Op zondag 6 mei organiseren Annemieke den Hartog en Paul Smit, in samenwerking met Lunchcafé Curcuma wederom een DocuDinner.

Aan de hand van een indringende documentaire (What the Health) en een heerlijke maaltijd worden de bezoekers bewust gemaakt van iets waar we soms te weinig bij stil staan.. het eten op ons bord.

 

'What the Health' is de langverwachte opvolger van 'Cowspiracy'. Filmmakers Kip Andersen en Keegan Kuhn onderzoeken de gevolgen van vleesconsumptie voor de gezondheid. Zoals we gewend zijn van de heren doen ze dit op een heldere en confronterende wijze.Met schokkende onthullingen trachten de heren wederom het masker van de vleesindustrie een stukje verder af te pellen.

 

Slikken we zomaar alles wat ons voorgeschoteld wordt of kunnen we met onze voedselkeuze onszelf en de wereld om ons heen beter maken? Annemieke en Paul, beiden veganist, geloven dat we met plantaardige voeding een positieve bijdrage kunnen leveren aan dierenwelzijn, het milieu en onze eigen gezondheid.

 


“Wij willen onze bezoekers inspireren zonder ze in een hoek te drijven. Door informatieoverdracht, een aansprekende film en een heerlijke, plantaardige maaltijd proberen we onze gasten een prettige ervaring te geven. Natuurlijk hopen we dat mensen die ervaring thuis voorzetten en bewuster omgaan met voeding. Als je het over plantaardige voeding hebt beginnen mensen vaak over de dingen die men 'niet meer mag' terwijl wij ons focussen op de dingen die je ervoor terugkrijgt: compassie, gezondheid, een betere wereld voor mens en dier”.

 


Na afloop van het evenement krijgt elke bezoeker een 'goodiebag' mee naar huis waarin producten en informatie.

 


Je kan je opgeven voor DocuDinner door € 15 p.p. Over te maken op rekeningnr.

NL54 INGB 0007 2581 40 t.n.v. Curcuma o.v.v. DocuDinner.

Datum: 6 mei 2018

Aanvang: 16:00

Locatie: Lunchcafé Curcuma, Korte Groenendaal 21, 2801 JP Gouda

 


Voor meer informatie: www.facebook.com/DocuDinner

Locatie
Lunchcafé Curcuma, Korte Groenendaal 21, 2801 JP Gouda
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
Illustration
 
Deel dit: