Activiteit

Godin Metis, je innerlijke wijze raadgeefster

woensdag 9 mei 2018 , 9:30 - 12:30 uur

9 mei start ik met godin Metis de cursus Godinnen van Wijsheid, waarin een viertal godinnen de hoofdrol vervullen. De eerste ochtend gaat over godin Metis: zij is je innerlijke raadgeefster. Zij kan je helpen met wijze raad om je creativiteit de ruimte te geven. Denk hierbij aan kennis overdragen, een mentor worden voor anderen, inspiratie vinden om te gaan lesgeven, schrijven of een andere vorm van creativiteit. Metis is de praktische wijsheid die je gebruikt bij het nemen van besluiten over de manier waarop je je leven wilt (aan)vullen. Zij zegt je te stoppen met het zoeken naar bevestiging bij anderen en in plaats daar van op je eigen deskundigheid te vertrouwen. Gebruik in plaats daarvan je tijd, energie, talenten en hulpbronnen om meer creativiteit, bezieling en zingeving in deze fase van je leven te ervaren!

De cursus beslaat 5 dagdelen die ook los te volgen zijn, vindt plaats op woensdagmorgen en is gebaseerd op het boek Godinnen in de ouder wordende vrouw van Jean Shinoda Bolen. Als je de hele cursus volgt maak je in 4 dagdelen achtereenvolgens kennis met Metis, Sophia, Hecate en Hestia.

In de vijfde ochtend, die gratis is als je de eerdere vier hebt bijgewoond, praten we over drie aspecten waarmee je je op een nog dieper niveau met deze godinnen kunt verbinden en ze te laten samenwerken.
De oefeningen in deze workshop brengen je in contact met je diepere wijsheid en intuitie. Ze inspireren je ieder op eigen wijze met je spirituele zijn tot activiteiten die zingeving opleveren.
Je wordt uitgenodigd om stil te staan bij deze fase in je leven en spiritualiteit en zingeving meer de ruimte te geven door invullingen die jou vervullen.

Werkwijze
We starten de ochtend met een moment van stilte. Daarna luister je naar achtergrondinformatie over de godin van die ochtend. In een speciaal op de godin toegesneden visualisatie ga je naar de tempel van de godinnen en maak je kennis met Metis, Sophia, Hecate of Hestia. Vervolgens breng je deze kennismaking tot expressie in een collage. Je deelt met je groepsgenoten wat je hebt gemaakt. Creatieve schrijfoefeningen verdiepen je inzichten en zijn leuk om te doen. Vaak trekken we tot slot een kaartje.
Na afloop krijg je de visualisatie als MP3 toegestuurd per mail, met wat informatie om deze godin zo je wilt dieper in je leven van alledag te verankeren.

Deze cursus is speciaal bedoeld voor vrouwen in de derde fase van hun leven

Locatie
Groenhovenweg 375, Gouda
Kosten toelichting
30 euro per keer, boek je ze alle 5, dan is het totaalbedrag 120,-, de laatste keer is dan gratis.
Doelgroep
Alleen voor vrouwen
Illustration
 
Deel dit: