Activiteit

Tempel van de Vrouwe - De weg terug naar binnen

zondag 7 oktober 2018 , 13:30 - 17:00 uur

Mooie vrouwen, we verwelkomen jullie in onze Tempel van de Vrouwe, dit keer op een andere locatie in Gouda. We hebben dit keer voor deze locatie gekozen omdat dit beter bereikbaar is, en vele vrouwen dit aangaven prettiger te vinden.
We hebben weer een prachtige middag voorbereid waarin we jullie diep onderdompelen in het Goddelijke Vrouwelijke van onze streken en waarop we ons voorbereiden op de komende winter en onze weg naar binnen toe.

Deze tempelmiddag zal gaan over de voorbereiding op de winter en het naar binnen keren van onze activiteit, de energie is niet meer uitgaand maar naar binnengaand. Dit betekent dat we minder energie uitzenden en juist meer naar binnen gekeerd raken om onze innerlijke wereld aandacht te geven.
Soms vinden we dat moeilijk of eng, sommige dingen in onze psyche willen we liever niet aanraken. Soms moet dit toch gebeuren. We nodigen je uit deze dingen aan te raken, zoals oud zeer, gevoel van verlies of falen die het afgelopen half jaar geen aandacht hebben gekregen, boosheid en woede, jaloezie, onzekerheid, we nemen een kijkje in alles wat ons is en wat in het donker ligt.

Het is de tijd van het archetype van de Wijze, Oude Vrouw en we maken kennis met haar vierde gezicht: De Gesluierde, de nieuwe Maan, het Wintergezicht. We zijn nog lang niet in het midden van de winter beland maar toch maken we alvast kennis met haar, verwelkomen wij haar, en noemen haar bij de naam Vrouw Holle.

Het is een tijd van bescherming, de sluiers tussen de werelden zijn dunner dan anders nu we richting Winternachten gaan. De voorouders hebben een speciale plek in ons hart en met name de voormoeders krijgen aandacht. Orakelen is een oude vrouwentraditie en ook dat krijgt een plek in onze tempel van deze dag.

Het is een tijd van dankzeggen, reflectie, evaluatie, naar binnen schouwen, van de weg door de onderwereld die Goudmarie verkent via de put van Vrouw Holle. Een tijd van beproeving, we kunnen de gelegenheid krijgen om onszelf van binnen eens goed te bekijken...

De Vrouwe in het Blauw/Zwart is degene die ons leidt op deze middag. We gaan ons richten op haar mystieke, beschermende en reflectieve kant, we richten ons op onze innerlijke wereld, wie we zijn, wat de godin voor ons betekent, wat we geloven, wat er in onze schaduw leeft. We richten ons nog niet helemaal op de winter , maar één oog is al gericht op de Joelfeesten.

Dit alles doen we zoals gewoonlijk binnen het sjamanistisch kader en binnen de tradities van noordwest Europa. We hebben een middag met vrouwen, in alle veiligheid in vertrouwen, waar je even lekker jezelf kunt zijn, waar je niets MOET, waar je alles MAG, waar je jezelf kunt uiten zonder dat er over je geoordeeld wordt en waar je de zachtheid, de rauwheid, de mystieke kant, maar ook de kracht van het zusterschap mag ervaren om je te sterken.

Deze middag is van 13:30 tot 17:00 uur in Gouda in het Vijfde Huis, de entree is €15,- euro om de zaal te kunnen betalen. Daarnaast werken we met het Pay as you Feel principe. Dit betekent dat je standaard 15 euro betaald voor de onkosten, mocht je daarna nog iets extra willen geven, wat je kunt missen, of wat je het waard vond, of wat je gewoon erg graag wilt geven, dan kan dat. Dit hoeft niet! Als je krap bij kas zit of het minder hebt dan is de standaardprijs gewoon voldoende voor onze onkosten. Mocht je echt niks kunnen geven maar wel super graag willen komen? Neem dan contact op met de organisatie, dan spreken we een betalingsregeling af waarbij je gespreid kunt betalen. Dit keer gaan we helaas wel over tot vooraf betalen van de standaardprijs. Dit om laatste moment afzeggingen tegen te gaan.

Je kunt je aanmelden via de mail: oervrouw.witteraaf@gmail.com
Vermeld even je naam en dat je wilt deelnemen en dan sturen we je meer gedetailleerde informatie terug met adres, parkeergelegenheid, wat je kunt meenemen of aantrekken, etc.

We hopen je graag te zien en hopen dat je met ons en de blauwzwarte Vrouwe meewandelt naar binnen toe, al cirkelend dwalen we langs haar paden tijdens deze middag van magie!

Locatie
Het Vijfde Huis
Nieuwe Gouwe Westzijde 2, Gouda
Kosten toelichting
15 euro starttarief, daarna Pay As You Feel
Doelgroep
Alleen voor vrouwen
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
30
Deel dit: