Activiteit

Mini-Vredesfestival

zaterdag 22 september 2018 , 12:00 - 17:00 uur

Het Mini-Vredesfestival is een dag vol activiteiten, muziek, vrede en natuurlijk lekker eten & drinken. Het Mini-Vredesfestival is onderdeel van de geluksroute Gouda. Het hele weekend kan je in Gouda gelukplukken en -brengen. Het Mini-Vredesfestival is onderdeel van de Vredesweek Gouda. Een goed festival kan natuurlijk niet zonder goede muziek. We hebben alle bands en zangers gevraagd een selectie uit de protestsong top 100 te maken, dat belooft een middag vol rockklassiekers gemixed met modern en eigen repertoire. 
Hoofdact: Joan Franka
Om 12uur warmt Alma Inkari het publiek op bij de voordeur. 

Muziek in de tuin
12.15 Eigenwijs Gouda
Eigenwijs is een Gouds koor van ongeveer twintig enthousiaste zangers. In het repertoire staan maatschappelijke vraagstukken centraal. Ze leveren muzikaal commentaar op de tijd en maken eigenwijze muziektheaterproducties waarmee het publiek in beweging wordt gehouden.
13.00 Alma Inkari
Alma Inkari betekent ' Ziel van de Inka' hij is geboren in het Andes-gebergte in Peru. In zijn muziek haalt hij Peru en Zuid-Amerika naar Nederland. Met zijn gitaar en zang als communicatiemiddel verbindt hij mensen.
14.00 Raymond van Kooten
Raymond van Kooten speelt o.a. in 'The boys are back in town', maar treedt ook regelmatig alleen op. Hij is een geboren en getogen Gouwenaar met een repertoire van singer-songwriter tot hardrock en van de sixties tot right now.
15.00 Jessy Yasmeen
Jessy Yasmeen heeft in de afgelopen 3 jaar op meer dan 80 podia gestaan. Vorig jaar verscheen haar eerste single ‘Alone’. In april komt 'Unchain me' uit. Jessy Yasmeen maakt dromerige Indiefolk waarbij haar karakteristieke lage stemgeluid op de voorgrond treedt. Vandaag treed ze op samen met Laura Jorinde op keyboard.
16.00 Hoofdact: Joan Franka
Joan Franka is erg gedreven als het gaat om muziek, ze wist al op haar 6e dat ze een carrière in de muziek wilde. In 2010 deed ze mee aan The Voice Of Holland. In 2012 deed ze mee aan het Eurovisie Songfestival met het eigen nummer 'You and me'. In 2014 kwam haar nieuwe single "Nigel" uit. Vanaf 2015 treedt ze op met haar band: Luba the Baroness.
16.20 Alexander Franken
Alexander Franken begon met het schrijven voor de Elandkrant (Zeeheldennieuws) in Den Haag. Daar kwamen ook de gedichten en liedjes. In 2003 trad hij voor het eerst op, ook organiseert hij evenementen. Zijn repertoire bestaat uit een mix van (Nederlandse) liedjes en gedichten.
17.00 Einde

Activiteiten
In de Serre: 
Knutselen aan de knutseltafel
Kinderactiviteit Vredesposters van 13.30-14.30

In het Museum: 
Mindfulness van 14.00-15.00
Tijdens de workshop maak je kennis met mindfulness: aandacht hebben voor wat je op dít moment ervaart. Zo nieuwsgierig en vriendelijk mogelijk. De trainer begeleidt een aantal meditaties, waarbij je stilstaat bij hoe het met je lichaam en geest gesteld is. Je hoeft niets te bereiken (dus ook geen 'leeg hoofd'!), en je kunt het niet fout doen. Ervaring met meditatie of mindfulness is niet noodzakelijk.
Spreker van PAX: Hoe kan je je vandaag nog inzetten voor Vrede?
Mini-documentaire Raising Compassion
12.00-17.00 continue vertoning

Natuurlijk wordt er goed voor de innerlijke mens gezorgd.
Kom voor koffie of thee naar het Petit Café De Vrijheid.
Miss Nice Banana verzorgd heerlijke smoothies en veganistische hapjes, je vindt haar met een standje in de tuin

Bij het standje van Kerk en Vrede kan je mooi spullen voorzien van een vredeslogo kopen.

De activiteiten vinden plaats in en om Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30, Gouda.
Toegang tot het museum is gratis tijdens het Mini-Vredesfestival ook alle activiteiten zijn gratis

Locatie
Café Vrijheid (voorheen van Verzetsmuseum Zuid-Holland)
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: