Activiteit

Gratis vestingwandeling Gouda

zaterdag 13 oktober 2018 , 14:00 - 16:00 uur

Wat hebben Gouda, het rampjaar 1672 en de Oude Hollandse Waterlinie met elkaar te maken? Na een boeiende wandeling door deze prachtige historische stad komende zaterdagmiddag 13 oktober weet u het. Gidsen van het Goudse Gidsen Gilde vertellen namelijk onderweg onder meer over een boerenopstand, de beroemde Gouwenaar topdiplomaat Van Beverningh en de schutterij.

Gouda had in het rampjaar geen karakteristieke vestingwerken, maar speelde wel een voorname rol. Er zijn verschillende locaties in Gouda, die nog herinneren aan personen en gebeurtenissen in dat jaar. Bijvoorbeeld het stadhuis, het Catharinagasthuis – nu museum, de Tiende- en Kleiwegpoort, graven in de St. Janskerk, het Bastion, de Doelenbrug en de Rotterdamse Poort. 

Praktisch

De wandeling start om 14.00 uur bij de Waag op de Markt en eindigt rond 16.00 uur bij het Cultuurhuis Garenspinnerij. Daar kunt u op eigen gelegenheid een kopje koffie/thee drinken en een expositie bezoeken over de Oude Hollandse Waterlinie. Deelname is gratis, maar in verband met de groepsgrootte is aanmelden wel nodig. Dat kan via www.goudsegidsengilde.nl/reservering of info@goudsegidsengilde.nl. De vestingwandeling van het Goudse Gildsen Gilde maakt deel uit van het project Gouda Vestingstad, een initiatief van Historisch Platform Gouda in samenwerking met de stichtingen Struinen en Vorsen en Oude Hollandse Waterlinie. Ze sluit aan bij het thema ‘Opstand’ van de Maand van de Geschiedenis, dat tot 31 oktober duurt.

 

Locatie
Vertrek bij De Waag, Markt. Einde is bij Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: