Activiteit

Een stem uit de Joodse mystiek

woensdag 16 januari 2019 , 20:00 - 22:00 uur

Onze plek om te wonen. Wat vertelt de joodse overlevering ons daarover? Het komt veel voor dat we ons afvragen: in wat voor een wereld leven we?! Een Plek Om Te Wonen is het jaarthema van de Federatie (zie www.federatiegouda.nl ) en wordt deze avond belicht vanuit de Bijbel en wel specifiek vanuit de joodse overlevering. In deze lezing staan we stil bij wat het wezen van onze wereld is.
“Ik zie het beeld van een huis voor me. Een huis heeft een buitenkant en een binnenkant. We zien we in eerste instantie alleen de buitenkant, maar als we dichterbij komen kunnen we het huis ook betreden. We willen de binnenkant zien, tenslotte. We vinden kamers. Ze zijn op slot. We kunnen niet anders dan zelf bedenken, speculeren over wat zich in die kamers zou kunnen bevinden. We ontwikkelen allerlei theorieën over wat er achter die gesloten deuren is. Zo komen er dagelijks theorieën en filosofieën bij en laten we andere theorieën achter ons. Dat stopt nooit als we geen sleutel hebben. De joodse mystiek is als
een sleutel.”
Aan het woord is Andries Hoitsma, hij is onze gids op deze avond. Andries is lid van de Federatie in Gouda (specifiek de doopsgezinde gemeente) en is bekend met het onderwerp. Hij begeleidt leesgroepen die zich bezig houden met de joodse overlevering. Verder organiseert hij cursussen, geeft lezingen en heeft voordrachten voor radio Gouwestad verzorgd.

Locatie
het Inspiratiehuis Gouda
Peperstraat 20
2801 RE Gouda
Kosten toelichting
10,-
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: