Activiteit

Vioolles en altvioolles voor kinderen en volwassenen in Gouda

vrijdag 1 maart 2019 , 9:00 uur

Jorinde van den Thillart is gediplomeerd viooldocente en oprichter van ConAnima Music Academy Gouda. Zij verzorgt de (alt)vioollessen en geef de cursussen Muziek voor Ukkies en Eigenwijs Muziek. Jorinde heeft inmiddels ruim 14 jaar ervaring met lesgeven. Haar vioollessen zijn enthousiast, leerzaam en gezellig te noemen. Jorinde zorgt er altijd voor dat de leerling voorop staat en alle aandacht krijgt. Techniek en muziek zijn belangrijk, maar het allerbelangrijkste is dat de leerling er plezier in heeft. De leerlingen variëren in leeftijd. Je kunt bij Jorinde beginnen met vioollessen als je 3 jaar of ouder bent, volwassenen zijn uiteraard ook van harte welkom voor vioolles. Het lesaanbod wordt altijd aangepast op de leerling, waardoor elke leerling zijn eigen programma volgt. De lespraktijk geeft voldoende gewenningsruimte aan leerlingen die opnieuw beginnen of van een andere docent komen. Jorinde is tevens bekend met jong talent, zo heeft zij bijvoorbeeld enkele leerlingen met succes door de audities van het JeugdOrkest Nederland geleid. (voor concerten met het JON: zie www.jeugdorkest.nl)

Vioolles voor elke leeftijd
Vioolles in Gouda is beschikbaar voor volwassenen, pubers, kinderen, maar ook voor peuters en kleuters. Voor de laatste doelgroep is de optie van 20 minuten les per week beschikbaar. In deze les zitten de ouders erbij, zodat ze hun kind thuis optimaal kunnen begeleiden en precies weten wat er in de les is besproken. Daarnaast is het heel fijn om thuis regelmatig 10 minuten alleen met je kind een instrument te oefenen. 

Samenwerken
Bij ConAnima Music Academy wordt er intensief samengewerkt tussen de docenten onderling. Hierdoor is het mogelijk om in Gouda – naast je wekelijkse vioolles – te kiezen om je les uit te breiden met een ensemble les. Deze les is in combinatie met een pianoleerling of een vioolleerling. Wij geven speciale aandacht aan het samenspel. Naar elkaar luisteren, inzetten duidelijk aangeven, muziek overbrengen. Hoe doe je dat eigenlijk?

Een jaar vioolles bevat naast je individuele lessen tevens 2 workshops (er wordt onderscheid gemaakt tussen een workshop voor volwassenen en een workshop voor kinderen) en 2 voorspeelconcerten in De Veste. Daar speel je voor een groot publiek en kan je laten horen wat je hebt geleerd. Ook zorgen we ervoor dat er veel samengespeeld kan worden, zo zijn er duo- en ensemblelessen mogelijk. Als je een tijdje les hebt, krijg je ook orkestles op projectbasis. Kortom: vioolles bij ConAnima Music Academy Gouda betekent een veelzijdig aanbod, zodat je je zo breed mogelijk kan ontwikkelen.

Reviews

Marlies Blom:
Al weer een jaar of 8 heb ik met veel plezier vioolles bij Jorinde. Ze geeft niet alleen heel leuk les aan kleine kinderen, maar ook aan wat oudere leerlingen zoals ik. Ze heeft aandacht voor techniek, maar ook voor het spelen van mooie stukken. Daarbij houdt ze goed rekening met wat je wel en niet mooi vindt en je niveau op dat moment. Ik kan haar van harte aanbevelen!

Kika van Eck:
Ik heb al 10 jaar les bij jorinde en ik heb van elke les genoten, ze is een erg gepassioneerde lerares en ze motiveert me echt om goed te spelen! Ze let op verbeter punten maar geeft je ook complimenten als je iets goed doet. Ik speel nogsteeds met veel plezier viool en kom met plezier naar de les!

Yida:
orinde is een enthousiaste vioollerares. Ze is sinds september 2013 mijn docente en ze heeft mij geholpen mijn spel te verbeteren door meer de extremen op te zoeken. Haar manier van lesgeven heeft me uitgedaagd. Ik speel nu 11 jaar viool en de laatste jaren hoor ik uit mijn omgeving dat ik me sterk heb ontwikkeld.

Heleen Konermann:
Onze dochter Tessa volgt alweer 3 jaar wekelijks individuele vioolles bij Jorinde. Ze gaat elke week met plezier naar de les en geniet van de persoonlijke aandacht. Met veel trots zien wij jaarlijks de vooruitgang tijdens de voorspeel ochtend in december. Jorinde weet Tessa altijd weer te motiveren om te blijven oefenen ook al is de viool niet het makkelijkste instrument om te leren spelen.

Gisela Valk – Deelen:
Onze dochter Veerle heeft in juni 2014 de snuffelcursus viool bij Jorinde gevolgd. Hierna was ze zo enthousiast geraakt dat ze verder is gegaan met wekelijkse individuele les en éénmaal per maand groepsles. Veerle vond met name het samen spelen erg leuk en vindt de viool een heel mooi instrument. Af en toe twijfelde ze aan haar eigen kunnen, maar Jorinde wist haar steeds weer te overtuigen dat het heel knap was wat ze in een korte periode allemaal geleerd had. Ondanks alle positieve bevestiging en goede uitleg vond Veerle sommige liedjes toch erg moeilijk en voelde ze zich erg onzeker voor de voorspeelochtenden. Wij als ouders vonden de voorspeelochtenden heel erg leuk, geweldig om de vorderingen van je kind te kunnen zien, maar Veerle was vooral opgelucht als het achter de rug was. Bovendien vond ze het erg lastig om zich er toe te zetten om regelmatig te oefenen. Na lang wikken en wegen heeft Veerle er jammer genoeg toch voor gekozen om te stoppen met vioolles. Jorinde, je lessen hebben er zeker aan bij gedragen dat Veerle een beetje uit haar schulp is gekropen bedankt voor je motiverende woorden, geduld en professionaliteit !

Britt Heijnen:
Heerlijk genieten van een geweldige viool les voor onze dochter Pipp. Met veel plezier gaat ze elke zondag naar de les !

Locatie
ConAnima Music Academy
Kosten toelichting
Vanaf 23,68 per les. Proefles mogelijk.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: