Activiteit

Workshop: "elevator pitch: jouw video CV"

dinsdag 5 maart 2019 , 13:30 - 17:00 uur

De Broekriem is een landelijke organisatie van werkzoekenden voor werkzoekenden en organiseert regelmatig workshops in Gouda en omgeving. Deze keer gaan we aan de slag met het maken van een video CV. In het nieuwe solliciteren zien we steeds vaker dat er wordt gevraagd om een video cv. Dat zijn korte films waarin jij als sollicitant laat zien wie je bent en waarin jij je onderscheidt. De één beschouwt dit als een prachtige kans, terwijl de ander daar slapeloze nachten aan overhoudt.

In deze intensieve workshop neemt pitch-trainer Rob Overgaauw je mee in een stappenplan. Daarbij zal jouw unieke en vooral wervende verhaal gestalte gaan krijgen. Vooraf kun je huiswerk doen om dit voor te bereiden maar dat hoeft niet. Ook is er een mogelijkheid om een drijfverentest te doen in het begin van de workshop. Dit helpt om je persoonlijkheid beter te verwoorden in je pitch. Tijdens de workshop geeft Rob veel tips over expressie, taalgebruik, welke aspecten benadrukt mogen worden en wat een recruiter echt belangrijk vindt.

Na de nodige oefeningen en begeleiding wordt de individuele pitch opgenomen. Binnen twee weken wordt die film gemonteerd toegezonden, plus nog de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis telefonisch consult door Rob. Iedereen heeft na deze workshop bovendien voldoende waardevolle tips en tools om het thuis (over) te doen.

Rob Overgaauw geeft regelmatig trainingen voor DeBroekriem. Zijn credo: Iedereen mag er zijn en is goed zoals hij is. De kunst is om dit in een korte film compact scherp te communiceren en vooral duidelijk te maken waarom jij de juiste kandidaat bent. De afgelopen zeven jaar heeft Rob zich verdiept in het spanningsveld tussen kwetsbaarheid en profilering. Video is wat hem betreft de meest ultieme manier om duidelijk te maken hoe ze overkomen.

Locatie
Balzaal
Kosten
Gratis voor leden
Kosten toelichting
aanmelden kan via de site van De Broekriem
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: